Početna Vijesti Business Pleso u rukama Francuza: Radovi počinju ovog ljeta!

Pleso u rukama Francuza: Radovi počinju ovog ljeta!

ZAIC, koji je jedini dostavio važeću ponudu za gradnju novog terminala, konzorcij je tvrtke Aerodromi iz Pariza (ADMP) i građevinske tvrtke Bouygues, a ukoliko Vlada prihvati ponudu, konzorcij će imati 180 dana za zatvaranje financijske konstrukcije.

Povjerenstvo za ocjenu provedenog postupka davanje koncesije za Zračnu luku Zagreb, načelno je prihvatilo ponudu francuskog konzorcija ZAIC za gradnju novog terminala zagrebačkog aerodroma te se očekuje da će sljedeći tjedan Vladi predložiti prihvaćanje ovog projekta, doznaje Jutarnji list.

Povjerenstvo svoju odluku mora donijeti do 28. veljače te se očekuje da će na sljedećoj sjednici Vlada prihvatiti ponudu. Prethodno je ponudu ZAIC-a pozitivno ocijenilo i stručno povjerenstvo Ministarstva prometa kojem je na čelu Dražen Bošković, profesor s Građevinskog fakulteta u Rijeci.

ZAIC je konzorcij tvrtke Aerodromi iz Pariza (ADMP) i građevinske tvrtke Bouygues. Oni su jedini dostavili važeću ponudu za gradnju novog terminala. ZAIC je ponudio fiksnu naknadu za 30-godišnju koncesiju u iznosu od 87,2 milijuna eura.

Ako Vlada prihvati ponudu, konzorcij će imati 180 dana za zatvaranje financijske konstrukcije. Stoga se početak radova može očekivati u ljeto ove godine.

Izvor: www.javno.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here