Nakon prve debitantske godine Zagreb Connecta, ovih dana potvrđeno je kako će glavni grad Hrvatske i ove godine organizirati okupljanje svjetskih i domaćih startup stručnjaka. Druga po redu startup konferencija Zagreb Connect održat će se 11. i 12. studenog u organizaciji Grada Zagreba te suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom.

Konferencija će startupovima iz Zagreba i regije omogućiti da svoje poslovne ideje predstave potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

Prvi Zagreb Connect održan je u studenom 2014. godine na kojoj je 20 najkvalitetnijih startupova predstavilo vlastite poslovne ideje investitorima. Konferencija je postigla izniman uspjeh okupivši preko 350 posjetitelja i sudionika programa iz Hrvatske, šire regije, zemalja članica Europske unije, SAD-a i Izraela, koji su prepoznali Zagreb Connect kao idealnu priliku za međusobnu suradnju i ostvarenje poslovnih prilika.

Nagradni fond startup natjecanja (pitch natjecanja) iznosio je 125.000 kn. Pobjedu prvog Zagreb Connecta odnio je tim Mash.Me koji je predstavio aplikaciju za snimanje videa s trodimenzionalnim likovima.

Prema informacijama na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a, organizatori ove godine najavljuju jednako snažan odaziv nacionalnih i međunarodnih startupova iz područje razvoja visokih tehnologija, dolazak investitora iz Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Bugarske, Izraela te bogate novčane nagrade. Stvaranjem mreže startupova, poslovnih anđela, institucija, mentora, studenata te uspješnih poduzetnika dugoročni cilj je potaknuti pozitivno poduzetničko okruženje u Gradu Zagrebu.

Partneri ovogodišnje konferencije Zagreb Connect su Razvojna agencija Zagreb – Tehnološki park Zagreb, Founder Institute, Zagrebački inkubator poduzetništva ZIP, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Europska poduzetnička mreža.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da kroz ovu konferenciju uđu u svijet inovacija i poduzetništva te na taj način predstave svoju ideju, unaprijede poslovanje i ostvare investiciju.

Prijave startup timova i projekata bit će otvorene od 17. kolovoza 2015. na službenim stranicama konferencije http://zagrebconnect.zagreb.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here