Smotra Sveučilišta u Zagrebu (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Na koji se fakultet upisati? Ako mislite da je rano o tome razmišljati jer je školska godina tek počela, varate se. Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja je počela danas i traje tri dana učenicima završnih razreda srednjih škola predstavit će fakultete, visoke škole i akademije. Prezentirane informacije trebale bi olakšati odluku o upisu studija, a onda još preostaju i priprema kako bi se željeni cilj i ostvario.

Smotra se održava u Studentskom centru i to, moglo bi se reći već tradicionalno po 15. puta. Omogućit će brucošima obilazak 70-tak štandova i upoznavanje s programima studija, dostignućima na pojedinim područjima, s opremljenošću pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, prijediplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu… Održat će se i više tribina o studentskom standardu, radu Studentskoga zbora, mobilnosti studenata i t.d.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Na ovogodišnjoj smotri sudjeluju i fakulteti iz inozemstva. Prema riječima rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša među najvažnijim  zadaćama sveučilišta jest uvođenje sadržaja i studijskih programa na drugim jezicima

Osim rektora koji je otvorio smotru nazočne je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić. Prorektorica Ljiljana Pinter govoreći o važnosti događaja istaknula je da oko 80 posto maturanata nakon posjeta smotri donosi konačnu odluku o izboru studija.

[nggallery id=229]