Kao i svake godine dosad, Grad Zagreb i ovog svibnja organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata, koja se sukladno Pravilniku o početku i završetku nastavne godine za školsku godinu 2014./2015., obilježava u srijedu, 20. svibnja 2015.

Ovogodišnja proslava započet će okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11.30 sati, gdje će učenike, njihove razrednike i nastavnike dočekati glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu ih se očekuje oko 5.000, a još 3.000 maturanata pridružit će se slavlju u Parku Bundek, gdje se proslava održava osmu godinu za redom.

Iz Grada upozoravaju i podsjećaju kako u park Bundek učenici neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva. U okviru ugostiteljske ponude Parka, moći će se kupiti sendviči, voda, sokovi i pivo točeno u plastičnim čašama.

U programskom dijelu koji će na Bundeku trajati do 22.00 sata, maturante očekuje bogati glazbeno-scenski nastup koji jamči dobru zabavu te puno smijeha i plesa.

S ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, tijekom cijelog progarama u Parku dežurat će zdravstvene službe, spasioci te redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza, poručuju iz Gradske uprave.

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here