Početna Vijesti „Klopu s klupa“ na Dolcu posjetilo više od pet tisuća građana

„Klopu s klupa“ na Dolcu posjetilo više od pet tisuća građana

klopa s klupaTržnica Dolac, glavna gradska tržnica i „trbuh Zagreba“, u subotu 27. rujna postala je oaza street food kreacije. Više od pet tisuća građana odlučilo je lijepu subotnju večer provesti u centru grada te se pridružiti projektu simpatičnog naziva „Klopa s klupa“ i iz prve ruke uvjeriti se da čak tzv. „brza“ hrana može biti zdrava i povoljna.

Osim mnogobrojnog građanstva, projekt je pozdravio i velik broj hrvatskih medija, a organizatorica Ivana Boras pritom je zračila oduševljenjem i ponosom. „Prvi je put uvijek najteže i srca su nam puna što smo vidjeli građane u tako velikom broju. Oni su dokaz da Zagreb treba ovakvo događanje i dat ćemo sve od sebe da u nastavku budemo još bolji za njih. Svašta smo naučili i radujemo se novoj sezoni s još više ugostitelja, klope i druženja“, istaknula je.

Kuhari iz petnaest zagrebačkih restorana na klupama su pripremali maštovite i ukusne street food kreacije po cijenama od 20 do 40 kuna, a pedeset različitih jela dokaz su da kreativna gastro ponuda gradu Zagrebu ne nedostaje.

Druženju na Dolcu pridružilo se i izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, njegovom zamjenicom Sandrom Švaljek te pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo Mirkom Jozić.

„Već dugo razmišljamo kako oživjeti ovaj trbuh grada i čestitam organizatorima na odličnoj ideji“, naglasio je gradonačelnik te najavio da će, nakon uređenja platoa, Dolac živjeti 24 sata zahvaljujući ovakvim sadržajima.

Cilj organizatora je da Klopa s klupa bude mjesečno događanje, a sudeći prema reakcijama građana Zagreba – ono će i biti.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here