Prvi Čarobni dan oduševio je oko 30.000 okupljenih ljudi u parku Maksimir. Uz zabavni program na pozornici, besplatne radionice i posjet obitelji Zoološkom vrtu po cijeni samo jedne karte Čarobni dan prošao je i više nego uspješno.

Program su otvorile Zagrebačke mažoretkinje, a nastavio se nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, folklornih društava, ali i zvijezda poput Jacquesa Houdeka, Endija, Lamie Belošević, Kristijana Ugrine koji je vodio program, ali i brojnih drugih.

Događaju se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozdravio sve okupljene i izrazio zadovoljstvo projektom Čarobni dan koji je u Maksimiru okupio toliko obitelji i pružio im nezaboravan doživljaj.

“Želim da u Zagrebu svaki dan bude čaroban, da se mame i tate posvete djeci par sati dnevno jer će im se to kasnije vratiti s kamatama. Toplina i bliskost među obitelji se nikako ne može nadoknaditi”, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

čaroban dan u maksimiru
Foto: www.zagreb.hr

S glavnom organizatoricom Barbarom Novak gradonačelnik Bandić podijelio je i nagrade najboljim radovima kreativnog natječaja “Svijet životinja”, ali i prerezao veliku rođendansku tortu koja je tradicionalan dio svakog Čarobnog dana.

Humanitarni karakter

“Jako smo sretni što je Čarobni dan u Hrvatskoj već prvi put prepoznalo toliko obitelji, bez njih danas Maksimir ne bi bio ispunjen s toliko radošću i smijeha. Zahvaljujući našim dragim partnerima, Javnoj ustanovi Maksimir i ravnatelju Saši Baniću te Zoološkom vrtu i ravnateljici Davorki Maljković omogućena nam je idealna kombinacija za Čarobni dan. Hvala svim partnerima projekta koji su dio Čarobnog dana, kao i gradonačelniku Milanu Bandiću koji nam se pridružio i pružio potporu. Veselimo se idućem Čarobnom danu u Hrvatskoj te pozivamo sve da nam se pridruže i na Čarobnim danima u Sloveniji”, izjavila je Barbara Novak, osnivačica Čarobnog dana.

Osim zabavnog i edukativnog dijela, svaki Čarobni dan ima i humanitarnu notu pa se tako i ovaj put pomagalo onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 200 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.

O Čarobnom danu

Čarobni dan je manifestacija za obitelj koja se održava u najljepšim prirodnim krajolicima i pruža obiteljima jedinstvene pogodnosti. Do sada se održao 19 puta u Sloveniji – u Kopru, Lipici, na Ptuju, Bledu te Arboretumu Volčji Potok. Manifestacija ima zabavni, edukativni, ali i humanitarni karakter pa se tako djeci iz socijalno ugroženih područja omogućuje besplatno pohađanje izvannastavnih aktivnosti- Ideja Čarobnog dana je da nam mogu uzeti sve, samo znanje ne.

Sljedeći Čarobni dan održava se na Bledu 14.6.na Bledu. Više informacija potražite na www.carobnidan.hr

čaroban dan u maksimiru

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here