Bandić na gradilištu u Brezovici (Foto: www.zagreb.hr)Do sredine iduće godine, naselja Brezovica, Odranski Strmec i Odranski Obrež bit će priključena na kanalizaciju. Izgradnjom mreže odvodnje otpadnih voda ukupne duljine 34 km i uz investiciju od oko 34 milijuna kuna, dugogodišnji problem stanovnika Brezovice bit će napokon riješen. Čulo se to jutros u Brezovici koju je, u društvu sa suradnicima i predstavnicima Holdinga, obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Komentirajući radove, gradonačelnik je naglasio da je sustav odvodnje za naselja u Brezovici najveći projekt koji se realizira na ovom gradskom području te da je najvažnije što je sve manje domaćinstava bez vode i odvodnje. Na razini grada, rekao je, još je uvijek osam posto domaćinstava bez vode, a 12 posto bez odvodnje. Kao i svugdje, nastavio je gradonačelnik, najveći je problem rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, a u slučaju odvodnje u spomenuta tri mjesna odbora u Brezovici, dvije se godine čekalo na aktivaciju sredstava Europske banke za obnovu i razvoj.

Gradonačelnik je obišao i Drežnik gdje se gradi pješački hodnik te Ulicu Horvati koja se proširuje i asfaltira. (www.zagreb.hr)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here