Foto /Video:
Saša Zinaja /Infopunkt.tv

Gradonačelnikova humanitarna kavica (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Djeca s teškoćama u razvoju iz Caritasovog doma u Brezovici dobit će kombi za prijevoz u specijalne škole. Na “Gradonačelnikovoj božićnoj humanitarnoj kavici” u Gradskoj kavani prikupljeno je 131.000 kuna.

Akciju darivanja novca uz ispijanje kave 13. godinu zaredom organizirali su gradonačelnik Milan Bandić i Caritas Zagrebačke nadbiskupije. Podrška je stigla od zagrebačkih poduzetnika i obrtnika, a priključili su se i brojni građani.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar rekla je da im božićna kava iznimno mnogo znači. Caritas u domovima ima više od 450 korisnika različitih kategorija – od djece s teškoćama u razvoju i bez roditeljske skrbi do starijih i nemoćnih osoba, žrtava obiteljskog nasilja, beskućnika, maloljetnih trudnica i majki. U takvim okolnostima svaka pomoć dobro dođe.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u Zagrebu pomaže više od 2000 obitelji, a ove godine je broj socijalno ugroženih veći od prethodnih.

S obzirom da je akcija bila pokrenuta u vrijeme kada je gradonačelnik bio u SDP-u, stranka je istodobno u prostorijama u Praškoj ulici također prikupljala novac na tradicionalnoj dobrotvornoj “Božićnoj kavi”. Tako je Caritasu i iz gradske podružnice stiglo 19.430 kuna. Novac za Caritas su prikupljali članovi stranke. Odazvali su se i predsjednik SDP-a Zoran Milanović te predsjednik zagrebačke Gradske organizacije Davor Bernardić.

Gradonačelnikova humanitarna kavica (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=291]

Davor Bernardić, predsjednik gradskog SDP-a

[infopunkt 2533&video=01 nolink]

[infopunkt 2533&video=02 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here