Borovo d.d. i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u utorak, 2. lipnja, potpisali su Ugovor o gospodarskoj, promidžbenoj i sportskoj suradnji do završetka Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Borova d.d. Gordan Kolundžić i glavni tajnik HOO-a Josip Čop, u nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše te vrhunskih hrvatskih sportaša, europskog prvaka u gimnastici Marija Možnika, srebrnog olimpijca, te europskog i svjetskog prvaka u veslanju Damira Martina, brončane olimpijke u taekwondou Martine Zubčić, odbojkašice Mie Jerkov, Maje Poljak i Ane Grbac te evidentnog kandidata za OI Rio 2016. boksača Filipa Hrgovića.

“…nosim Startas u ritmu Rija…”

Borovo u hrvatsku olimpijsku obitelj ulazi sa svojim Startas brandom koji je na tržištu od 1976. godine. Startas je povijesno vezan uz sportske trenutke i velike sportske događaje. Kreiran je i izrađen za igrače stolnog tenisa, a 1987. godine bio je službeni spozor Univerzijade u Zagrebu.

Hrvatski olimpijci u Startas tenisicama

“Danas je Startas modno-sportska priča s dušom i poviješću koja je prepoznata i cijenjena i izvan Hrvatske. Radi se o tenisici vrhunske kvalitete. Startas izrađujemo ručno u našoj tvornici u Vukovaru i to isključivo od prirodnih materijala: platna i prirodne gume. Istom tehnikom kao i 1976. godine. Dajemo vrhunsku hrvatsku kalitetu, hrvatski dizajn, tradiciju i na neki način simbol Hrvatske kroz Borovo i Vukovar. Hrvatski sportaši daju kredibilitet cijeloj priči u Hrvatskoj i idealni su glasnogovornici izvan Hrvatske”, izjavio je predsjednik Uprave Borova d.d. Gordan Kolundžić.

Predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši i glavnom tajniku Josipu Čopu uručen je njihov par Startas tenisica.

“Ovo je jedan od netipičnih ugovora na koji smo jako ponosni. Sportaši i sportašice su najbolji promotori Hrvatske, a uz to imamo čast promovirati hrvatski dizajn i kvalitetu iz Borova, Vukovar. Takva sinergija hrvatskog gospodarstva kroz potencijal ovih mladih ljudi je izuzetno važna. Od sada su HOO i Borovo partneri i što god Borovo kreira, mi ćemo nositi!”,  naglasio je Mateša.

Potpisivanju ugovora HOO-a i Borovo d.d. nazočili su i promotor Borova, nositelj zlatne i srebrne olimpijske medalje te bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, kao i pomoćnik glavnog tajnika za marketing Ranko Ćetković.

Hrvatski olimpijci u Startas tenisicama
Mia Jerkov_Martina Zupčić_Ana Grbac_Maja Poljak

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here