Foto: zagreb.hrZagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi Gradske uprave predstavnice Udruge Kamensko.

Predvođene predsjednicom Udruge Đurđicom Grozaj, gošće su pozvale gradonačelnika da, 27. rujna u KIC-u, svečano otvori manifestaciju Novo žensko radništvo, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Uz tribinu istoimenog naziva, na manifestaciji će, kroz modnu reviju, biti predstavljena i nova kolekcija Udruge Kamensko.

Također, djelatnice Udruge pohvalile su se već petom grupom polaznika koji su završili edukaciju krojenja i šivanja, ali i novim projektom: u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, i uz potporu predsjednika Republike Ive Josipovića, djelatnice planiraju početak proizvodnje šivanja zastava, kuta i kapa za potrebe školstva u cijeloj Hrvatskoj.

Nakon što su gošće zahvalile gradonačelniku Bandiću na dosadašnjoj – bezrezervnoj podršci, on im je potvrdio, već otprije dogovorenu, pomoć u nabavci šivaćih strojeva. Trebat će im, kako se moglo čuti, i dodatni proizvodni prostor, obzirom da planiraju zaposliti još 20 bivših radnica Kamenskog.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike iz nadležnih Gradskih ureda, sastanku su prisustvovale i Zorica Živković Farina te dekanica TTF-a Sandra Bischof.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here