Predstava “Galeb”, nastala prema istoimenoj drami Antona Pavloviča Čehova, u režiji Bobe Jelčića i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostovala je u subotu 30. svibnja u bečkom Teatru Akzent, u okviru austrijskog festivala Wiener Festwochen.

Predstava je u prepunom kazalištu doživjela veliki uspjeh i bila iznimno dobro prihvaćena. Ansambl je čak pet puta izlazio na poklon, čule su se ovacije, a tijekom izvedbe publika je izvedbu naših glumaca počastila s četiri aplauza na otvorenoj sceni.

“Publika je od prvog trenutka prepoznala našeg ‘Galeba’, ušli su u predstavu punog srca, ovo je veliko postignuće za hrvatsko kazalište i Zagrebačko kazalište mladih”, kazao je Bobo Jelčić i dodao da je zaista presretan ovim gostovanjem i gledateljima koji se mogu samo poželjeti.

Programatori i kritičari redom su hvalili predstavu čiji je rad itekako dobro poznat u Austriji, ali i na cijelom njemačkom govornom području.

“Izuzetno sam zadovoljna s gostovanjem, ovdje smo najavljeni kao bečka premijera ‘Galeba’ i sve je prošlo fenomenalno”, izjavila je oduševljena ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković. Posebne pohvale Zagrebačko kazalište mladih dobilo je od Stefana Schmidtkea, voditelja Dramskog programa Wiener Festwochena

Zagrebačko kazalište mladih gostuje u Beču do 2. lipnja, tako će imati ukupno četiri izvedbe u okviru vrlo jakog programa ovog nejprestižnijeg srednjoeuropskog festivala kao jedina predstava u regiji, na manifestaciji koja traje do 21. lipnja.

Galeb oduševio Bečane

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here