Autorski projekt Bobe Jelčića Sorry osmišljen je kao kazališni proces u kojemu će istraživanje biti radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

U predstavi Sorry redatelj Bobo Jelčić upotrebljava jednostavnu rekvizitu za istraživanje života u kazalištu i kazališta u životu, izravnim pristupom u radu s glumcima oblikujući minimalan niz događaja postavljenih među stanovnike jednoga malog i običnog gradića. U ovome se kazališnom istraživanju susreću glumci Drame HNK u Zagrebu i mladi glumci, studenti ADU u Zagrebu te zajedno dekonstruiraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima, poput odnosa majke i kćeri, oca i sina, unutar prijateljstva, prvih ljubavi….

Predstava Sorry nastaje u sklopu Prospero projekta – prošireno kazalište, koji okuplja deset partnera – devet kazališta i jedan medij (ARTE) – iz devet zemalja EU. Neka od kazališta u projektu su Théâtre National de Bretagne, pariški Odéon-Théâtre de l’Europe, Emilia Romagna Teatro Fondazione iz Modene, berlinska Schaubühne am Lehniner Platz, Göteborgs Stadsteater, São Luiz Teatro Municipale iz Lisabona, Internationaal Theater Amsterdam i Théâtre de Liège. Ovaj projekt usmjeren je na poticanje umjetničke razmjene i suradnje, s ciljem oblikovanja europskoga identiteta i promicanja kulture otvorenosti. Izgrađen na novoj dinamici suradnje, ostvaruje sinergiju odnosa između partnera, njihovih timova, umjetnika i publike, dizajna produkcija i turneja, želeći pokazati kako je kultura snaga koja pokreće društvo u vremenima krize te stimulira kreativnost.