Foto: shutterstock_152094413Svjetski dan beskućnika, 10. listopada, kojim se upozorava na problem beskućništva, u Hrvatskoj će se obilježiti u šest gradova akcijom “Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške”.
U Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu i Karlovcu volonteri udruga koje se bave problematikom beskućništva uputit će poruke podrške beskućnicima, a građanima će dijeliti materijale o problemu beskućništva, priopćeno je danas iz Hrvatske mreže za beskućnike, koja okuplja gotove sve udruge koje se bave tom problematikom.

Sjedeći na kartonskim kutijama kako bi simbolizirali tešku svakodnevnicu i sve veći broj beskućnika na ulicama hrvatskih gradova, akciju će u pet do dvanaest (11 sati i 55 minuta) provesti volonteri i djelatnici zagrebačkog Crvenog križa, splitske Udruge MoSt, Franjevačkog svjetovnog reda Trsat, pulskog Crvenog križa, varaždinske Udruge Novi put i karlovačkoke Udruge Milosrđe – Centra za beskućnike.

Hrvatska mreža za beskućnike poziva građane i medije da dođu u to vrijeme Zagrebu u Prihvatilište za beskućnike Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici, u Splitu na Rivu, u Rijeci na Korzo, u Puli na Trg Portarata, u Varaždinu na Korzo, Trg kralja Tomislava, u Karlovcu na Trg Matije Gupca.