Ljetna sezona ponovno kuca na vrata, a sudeći po prognozama stručnjaka bit će ovo jedno od najtoplijih ljeta na Jadranu. Mnogi će osvježenje potražiti upravo na našoj obali uživajući u suncu, moru, ali i drugim aktivnostima. Ako ste u potrazi za sportom, zabavom, pustolovinom i općenito jedinstvenim iskustvima koja obuhvaćaju upoznavanje s kulturom, poviješću, gastronomijom mjesta koja se posjećuju, kao i upoznavanje s lokalnim stanovništvom i njihovim načinom života znajte da ljeto započinje u Bolu. Ova destinacija svake godine pruža sve kvalitetnije sadržaje, a u prilog zasigurno ide i činjenica da se u ovom mjestu nalazi i jedna od najpoznatijih plaža na Mediteranu i šire – Zlatni rat, simbol Jadrana!

Bol_Vineyards

Već slijedećeg tjedna možete posjetiti jedini profesionalni ženski teniski turnir u Jugoistočnoj Europi, WTA Croatia Bol Open. Svoj dolazak je prijavilo više od 15 igračica iz top 100, egzibicijski meč odigrat će Iva Majoli protiv Martine Hingis točno 20 godina nakon što ju je Iva pobijedila na Roland Garrosu. Bit će ovo spoj sporta i zabave jer su najavljeni i mnogobrojni koncerti. U Bolu početkom lipnja nastupit će popularni splitski bend TBF, koji slavi 20 godina od izlaska debut albuma Ping-Pong, zatim priznata, mlada kantautorica Sara Renar, a najavljen je i koncert benda Justin´s Johnson koji se strelovitom brzinom probija na regionalnu scenu zahvaljujući zaraznom ritmu puhačkih instrumenata. Nakon domaćih glazbenika, u bolskom klubu Varadero nastupit će i svjetski poznati DJ Sak Noel i DJ Antoine.

Krajem lipnja u Bolu se održava Backgammon Bol natjecanje i to u jednom od najljepših bolskih hotela, Elaphusi. Igra Backgammon, jedna je od najstarijih igara na ploči te se igrala još u Perzijskom i Rimskom Carstvu te drevnom Egiptu. Za pobjedu nije važna sreća nego taktika i strategija. Ovogodišnje izdanje turnira održat će se od 24. do 25. lipnja.

Druga manifestacija s kojoj vas želimo upoznati svakako je interdisciplinarni kulturni festival IMENA Bol, koji na originalan i funky način povezuje knjigu, glazbu, ples i gastronomiju. Prvi puta je održan 2010. godine i od tada do danas sve je posjećeniji i programski bogatiji. Ova manifestacija diči se time da u njoj svatko može pronaći ponešto za sebe.

Najveći regionalni graffiti festival, ´Graffiti na gradele´ održat će se šesti put za redom u Bolu na Braču i to u terminu od 27. do 29. srpnja. Središnje je to mjesto okupljanja mladih graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva, skatera i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere. Detalji ovog trodnevnog festivala polako se otkrivaju, a vjernu publiku će razveseliti vijest da će ih ovog ljeta zabaviti nastupi izvođača High5, KUKU$ Klan, Buntai, VRH i brojni drugi.

Za zadovoljavajuću razinu hedonizma gotovo uvijek pomislimo na vino, a u Bolu mjesto obaveznog posjeta je zasigurno vinarija Stina, mjesto kušanja, druženja i uživanja. Jedan je to od najsuvremenije opremljenih vinskih podruma u Hrvatskoj, a podrum Bol, u kojemu se proizvodi vino Stina, izgrađen je davne 1903. godine. Posjetite neku ili sve navedene manifestacije te usput uživajte i u vrhunskoj kapaljci Stine, još jednog simbola otoka Brača.

Za kraj dodajmo i da je otok Brač jedan od najpristupačnijih hrvatskih otoka jer se do njega dolazi čestim trajektnim linijama iz Splita, a tu je i zračna luka čija je pista ovog proljeća produljena za prihvat većih zrakoplova. Zračna luka se nalazi upravo iznad Bola te uz trajektnu luku u Supetru putnicima uvelike olakšava dolazak na ovaj otok nezanemarive ljepote.