Na XIX. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se ove godine održava u Petrčanima kraj Zadra, jučer je Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva dodijeljena nagrada za najbolju poduzetničku potpornu instituciju u Republici Hrvatskoj u 2014. godini.

Nagradu dodjeljuje Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a nagradu u ime ZIP-a preuzeo je njegov suosnivač Mihovil Barančić.

“Iznimno nam je drago da se i na ovaj način prepoznaje sve što radimo u zadnje 2 godine, iako nam je najvažnija mjera i zvijezda vodilja jedino uspjeh projekata inkubiranih u našem inkubatoru”, izjavio je Barančić.

Zagrebački inkubator poduzetništva osnovan je 2012. godine s ciljem pomaganja mladim poduzetnicima iz regije da pokrenu vlastiti posao te se etablirao kao najjači startup inkubator u regiji.

Startupima se nudi mentorstvo, coworking, tehnička podrška i medijska pozornost, a dosad je kroz program ZIP-a prošlo preko 40 timova, a u ovom trenutku sedam timova prolazi kroz najnoviju, 7. generaciju programa.