Po popularnim zagrebačkim parkovima i šetalištima, mjestima gdje se okupljaju mnogobrojni građani sa svojim kućnim ljubimcima, u posljednjih tjedan dana viđeni su neobični zeleni likovi, zelene nindže koje predstavljaju zaštitni znak sredstva protiv buha i krpelja.

Dio je to Frontline promotivne kampanje, jer zelene nindže oslobađaju snagu potpune zaštite. Ova originalna ideja zaintrigirala je Zagrepčane, ali i potakla da, neovisno kojim proizvodom štitimo svojeg kućnog ljubimca, saznamo više o buhama i krpeljima.

Invazija krpelja je počela, a ove je godine situacija dramatičnija nego prije. Veterinari diljem grada u zadnjih desetak dana liječe veliki broj pasa od bolesti koje prenose krpelji. Još uvijek nema podataka o tome da su ugrizli ljude, no sezona je tek počela. Opasnost vreba svugdje – već godinama je jasno kako krpelji više ne vrebaju samo na Sljemenu ili Savskom nasipu – može ih se “pokupiti” dok bezbrižno šećete s djecom Zrinjevcom, pustite psa da se istrči na Ribnjaku ili s obitelji odete na izlet na Bundek.

Istovremeno, s toplijim danima, buhe počinju zadavati probleme kućnim ljubimcima. Zbog što lakšeg suživota sa našim psima i mačkama važno je da ih se riješi buha. Najsigurnija opcija je ako cijele godine provodite zaštitu svojeg ljubimca, uključujući zimske mjesece.

Zelene nindže nastavljaju šetnje Zagrebom i ovog vikenda, a svoje sposobnosti pokazat će u subotu ujutro na Cvjetnom trgu te će se uputiti u Travno gdje je popularan parkić za pse, dok će nedjeljno jutro provesti u Maksimiru.

Zelene nindže šeću Zagrebom