Početna Događanja Mirjana Krizmanić: “O životinjama i njihovom ljudima”

Mirjana Krizmanić: “O životinjama i njihovom ljudima”

O životinjama i njihovim ljudima”, nova knjiga najčitanije hrvatske autorice i ugledne psihologinje Mirjane Krizmanić, upravo je izašla u izdanju V.B.Z.-a. U njoj profesorica Krizmanić piše o dobrobitima koje nam donosi suživot s kućnim ljubimcima i želi nam skrenuti pozornost na jednu bitnu stvar: životinje svojom ljekovitom privrženošću svakodnevno unose radost u svijet oko nas. Druženje s našim životinjskim prijateljima iscjeljujuće je, a na koje sve načine životinje blagotvorno utječu na naše emocionalno i fizičko zdravlje, možete pročitati u ovoj knjizi.

Usto što su naši vjerni životni suputnici, životinje nam na različite načine pomažu u svakodnevnom životu. Ova knjiga obiluje zanimljivim informacijama o terapijskim i rehabilitacijskim životinjama, psima vodičima, životinjama koje sudjeluju u različitim vrstama liječenja ljudi te pomažu u spašavanju tijekom poplava, požara ili ratnih stradanja. Autorica nastoji osvijestiti sve ove spoznaje o životinjama i potaknuti nas da promijenimo uvriježene stavove o njima i prihvatimo ih kao odane, doživotne suputnike i suradnike.

Ova knjiga nudi i odgovore na pitanja koja si najčešće postavljamo (ili bismo si ih trebali postavljati) kad se odlučimo udomiti kućnog ljubimca: primjerice koju vrstu životinje odabrati, kako pripremiti djecu za dolazak kućnog ljubimca, kako podijeliti obaveze oko brige o kućnom ljubimcu, kako preboljeti gubitak kućnog ljubimca…

“O životinjama i njihovim ljudima” poučna je i zabavna knjiga koja će razveseliti mnoge ljubitelje životinja i vlasnike kućnih ljubimaca, ali i otkriti im nove činjenice o suživotu s njima.