Početna ZG vodič Veselice Zanimljive radijske kampanje za slušatelje su zabava…i zarada!

Zanimljive radijske kampanje za slušatelje su zabava…i zarada!

Foto: shutterstockRadio je po mnogočemu zanimljiv medij. Dok je na televiziji ponekad dovoljna samo slika kako bi se dočarao potpun dojam, a napetost prenijela u eter, na radiju je za privlačenje publike potrebno uložiti mnogo više truda. Jedan od načina privlačenja, ali i zadržavanja slušatelja, zasigurno su sve zanimljivije radijske kampanje koje svojom inovativnošću sve više pobuđuju našu znatiželju, držeći nas prikovanima uz programe radijskih postaja, njihove internetske stranice te, posebno, profile na društvenim mrežama.

Najveću motivaciju za sudjelovanje u radijskim kampanjama zasigurno predstavljaju novčane nagrade. Stoga, potaknuti bogatim iznosima, slušatelji se sve češće odlučuju na interakciju s njima omiljenim radijskim postajama. Dovoljno je samo pažljivo slušati program i spremno se odazvati pozivu na sudjelovanje.

„Tajni agent Prvog radija“

Posljednji u nizu primjera zanimljive radijske kampanje je „Tajni agent Prvog radija“. U suradnji s tvrtkom COCO Juice Hrvatska, Prvi radio je ostvario neočekivan uspjeh i u dva tjedna, koliko je trajala potraga za Tajnim agentom, razveselio zagrepčane vrijednim nagradama. Policajac Boris Zelić bio je prvi sretnik koji je pronašao Tajnog agenta koji je kod sebe imao iznos od 5 700 kn. Slijedeći upute voditelja programa, to je pošlo za rukom i Josipu Šekelji koji je osvojio ukupno 8 700 kn. Najviše sreće imala je trudnica Kristina Matković koja je osvojila nagradu od 15 100 kn. Ideja je bila da slušatelji pozorno prate jutarnji program Prvog radija tijekom kojeg su voditelji dijelili informacije o lokaciji na kojoj je moguće pronaći Tajnog agenta, kao i detalje njegovog izgleda, odjeće i sl. Nerijetko su zaintrigirani slušatelji, potaknuti uputama voditelja, zaustavljali obične prolaznike ispitujući ih: „Jesi li ti tajni agent Prvog radija?“.

Primjer „Tajnog agenta“ Prvog radija još je jednom dokazao kako inovativnost i kreativnost nailaze na izrazito plodno tlo kod slušatelja, stoga svakako vrijedi pratiti što će novo sljedeće izaći iz uvijek dinamičnog i zanimljivog radijskog svijeta.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here