Početna Grad Zagreb Zagrebparking obilježio 50. obljetnicu poslovanja

Zagrebparking obilježio 50. obljetnicu poslovanja

Prije točno pola stoljeća u Zagrebu je osnovano poduzeće Centar, s osnovnim ciljem pružanja usluge parkiranja automobila građanima gradašto je i službeno predstavljalo početak organiziranog parkiranja u gradu Zagrebu. Ista tvrtka preimenovana je 1993. godine u Zagrebparking, a od 2007. godine posluje kao jedna od podružnica u sklopu Zagrebačkog holdinga.

Podružnica Zagrebparking obljetnicu 50 godina postojanja obilježila je u utorak 31. ožujka, prigodnom svečanošću u muzeju Mimara kojoj su između ostalih nazočili predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Darinko Kosor, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Alen Ordulj, članovi Uprave Zagrebačkog holdinga Marija Cvrlje, Daniela Franić Krešimir Kvaternik, kao i brojni bivši djelatnici te direktori zaslužni za ovaj jubilej.

Prema riječima voditeljice Podružnice Ane Preost, tvrtka Centar prije pedeset godina
organizirala je parkiranje u Zagrebu sa svega 11 zaposlenih. Tijekom godina, kako je rastao broj vozila u gradu, rasla je i potreba za organizacijom prometa u mirovanju. Zagrebparking danas organizira parkiranje na 30.512 parkirališnih mjesta na javnim površinama i 2.407 parkirališnih mjesta u sedam javnih garaža.

Brojne inovacije u poslovanju

“Svakodnevno se radi se na modernizaciji sustava, razvoju i inovacijama. U suradnji s gradom Zagrebom potičemo korištenje hibridnih i električnih automobila kojima osiguravamo mjesto u javnim garažama po cijeni upola nižoj nego za ostala vozila”, naglasila je Preost.

U 2014. godini uvedena je i mogućnost plaćanja usluge parkiranja elektroničkom parkirališnom kartom. Također, počevši od 6. veljače 2015. godine podružnica Zagrebparking omogućila je svojim korisnicima kupnju elektroničke parkirališne karte putem portala na internet stranicama Podružnice te do kraja ove godine očekuju više od 50 posto korisnika. Parkirne karte moguće je kupiti i na kioscima. Voditeljica Podružnice napomenula je da Zagrebparking posluje pozitivno te da cijena parkiranja zasad neće poskupjeti.

Izvor: www.zgh.hr