Laskava titula najbolje adventske i božićne destinacije u Europi u prošloj godini pokazuje da sve veći broj turista odabire Zagreb kao svoje adventsko odredište. Da se možemo nadati jednako uspješnoj, ako ne i boljoj adventskoj reprizi, potvrđuju mnogobrojna najavljena događanja koja se mogu doživjeti doslovno na svakom koraku. Jedno takvo mjesto je i Adventsko klizalište by Žuti Mačak koje je svečanim otvorenjem u nedjelju, 27. studenoga, ispred glavnog ulaza u Arena centar pokazalo kako za blagdansku čaroliju vrijedi proširiti svoje vidike i izvan središta Zagreba.

“Za nas Adventsko klizalište by Žuti Mačak ima posebna značaj. Osim što se trudimo svake godine ponuditi kvalitetan sadržaj Arena centru i adventskom Zagrebu, potičemo mališane na druženje u pozitivnom okruženju i na usvajanje zdravih navika. Dobro osmišljena aktivnost uvijek nadilazi “čari” suvremenog života poput dugotrajnog sjedenja uz mobitel ili laptop kojima naša djeca sve teže odolijevaju. Prema reakcijama malih i velikih posjetitelja, vjerujemo da smo u tome uspjeli”, izjavili su iz putničke agencije Žuti Mačak.

Rasplesane maskote, klizačice iz Skating kluba LEDA, fotografiranje i disko na ledu, prigodni facepainting te figure od balona samo su neki od sadržaja koji su izazvali interes ljubitelja zimskih radosti. A sve to je pratio prepoznatljiv glas Saše Bunete koji svakodnevno nasmijava slušatelje Antene Zagreb kao Milivoj Lulek.

Adventskom klizalištu by Žuti Mačak nisu odoljeli niti poznati novinar Robert Zuber i glumac Ranko Zidarić koji nije propustio povesti i ženski dio ekipe, suprugu Ivanu i kćerkicu Zoru.

 “Ovo je zaista sjajna stvar za djecu jer ih potiče na kretanje i usvajanje zdravih navika. Koliko god to zvučalo jednostavno, u današnje doba kada jurcamo za vremenom, to zna biti vrlo kompliciran pothvat. Ovo klizalište je pravi sadržaj koji našoj djeci treba i toplo preporučujem svima da ga posjete.” komentirao je Ranko Zidarić.

“Super mi je što sam bio u prilici vidjeti otvoranje ovog klizališta. Uvijek podržavam ovakva događanja i mislim da je dobro što klinci imaju kvalitetan izbor ne samo u centru grada. Nužnost za odlazak u shopping centar je tu, pa onda već kada je to izlet koji teško možemo zaobići, dobro je da i tada možemo uživati u zimskim radostima s našim mališanima”, dodao je Robert Zuber.