Pozitivnih želja nikad dosta. Najmanje jednom dnevno svatko od nas pronađe se u društvu osobe koja je nezadovoljna trenutnim stanjem u svom životu, a kontinuirano se susrećemo i s vlastitim ili tuđim pesimizmom te onim iritantnim porivom za “žuganjem”.

Svaki čovjek isto tako ima barem jednu želju koja je neispunjena. Nekada je riječ o ljubavi ili obitelji, nekada o školi, fakultetu, poslu ili karijeri, a nekada pak o “banalnoj”, ali nama ipak dragoj želji.

Zagreb 360°

Dobra prilika da neke želje “pošaljemo u nebo” je 30. svibnja ove godine kada će Zagreb Eye vidikovac na Trgu bana Jelačića organizirati event naziva “Zagreb 360° – performance Pozitivnih želja nad Zagrebom“. Zamišljen je kao društveni događaj koji poziva ljude svih uzrasta, od djece do ljudi treće životne dobi, organiziran je dan uoči Dana grada Zagreba i Majke Božje od Kamenitih vrata, a posjetiteljima Vidikovca ponudit će mogućnost da zapišu svoju želju na balon, napune ga helijem i puste u nebo.

Simbol radosti

Puštanje balona Pozitivnih želja prema zagrebačkom nebu organizirano je točno u podne kada će svi baloni biti pušteni odjednom. Organizatori naglašavaju kako će se u nebo puštati isključivo bio-razgradivi baloni koje će sudionici moći preuzeti po promotivnim cijenama, bez trgovačke marže. Isto tako, važno je napomenuti kako unošenje vlastitih balona neće biti moguće.

Cijene ulaznica za djecu od 3 do 10 godina bit će 10 kuna, dok će stariji od 10 plaćati 20 kuna. Punjenje balona helijem nadoplatit će se 10 kuna, a svi koji prilikom kupnje ulaznice doniraju dodatnih 20 kuna – dobit će besplatnu godišnju ulaznicu za Zagreb Eye vidikovac. To uključuje neograničeni broj dolazaka, osim u dane privatnih, poslovnih i protokolarnih događanja i događanja s dodanom vrijednošću. Donirani iznosi već će prvog sljedećeg radnog dana biti uplaćeni u dobrotvorne svrhe.

Naravno, zbog ograničenih prostornih mogućnosti i statike Zagrebačkog nebodera u kojem se nalazi vidikovac Zagreb Eye, broj posjetitelja bit će ograničen.