Početkom rujna, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održat će se osmi po redu ZeGeVege festival održivog življenja. U petak, 4. rujna od 9 do 21 sat i subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19 sati svi će se posjetitelji moći pridružiti slavljenju života i još se jednom uvjeriti u važnost promicanja održivog načina življenja, odnosno dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Više desetaka tisuća posjetitelja i ove će godine obići izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, a izvođači i performeri koji podržavaju održiv način življenja i prava životinja nastupit će tijekom oba dana ZeGeVege festivala.

Na čak 90 štandova, deset više nego prošle godine, svoje će proizvode predstaviti brojni izlagači, a svoj rad predstavit će i neprofitne udruge i ekološki poljoprivrednici. Restorani s veganskom ponudom, besplatni kozmetički i frizerski tretmani, razne degustacije i promotivne prodaje, radionice kuhanja, ekološke inovacije, predavanja, dječji kutak s radionicama za najmlađe, projekcije dokumentarnih filmova, nagradna igra i sl. dovoljan su razlog svima da ne propuste osmi za redom ZeGeVege.

zegevege festival održivog življenja

Najveći u regiji

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.

ZeGeVege festival dio je međunarodne manifestacije Veganmanija koja se održava u Beču, Münchenu i još 15 drugih europskih gradova.

Pokrovitelj 8. ZeGeVege festivala je Grad Zagreb, a Festival će otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba. Osim Ureda gradonačelnika, potporu Festivalu dali su i Gradski ured za zdravstvo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora – Sektor za turizam, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Turistička zajednica grada Zagreba.

Više informacija nalazi se na SLUŽBENOJ STRANICI FESTIVALA i Facebook stranici ZeGeVege Festival.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here