U utorak 2. lipnja, od 9 do 19 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se peti po redu VegeSajam putem kojeg udruga Prijatelji životinja nastoji javnost upoznati s ponudom i prednostima zdravih bezmesnih jela i proizvoda.

“U Hrvatskoj živi više od 150 tisuća vegetarijanaca i vegana, a 86 posto građana podržava vegetarijanstvo i svjesno je važnosti biljne prehrane. Stoga i potreba za sajmovima i događanjima ovakvoga tipa raste”, tvrde iz Udruge.

VegeSajam će zainteresiranim posjetiteljima ponuditi bogatu ponudu raznolikih proizvoda poput veganskih kobasica, ćevapa, biljni namaza i popečaka od konoplje. Naći će se tu i sirovih kolača, raznih biljnih mlijeka i veganskih sladoleda. Sajam će biti bogat i veganskim kuharicama i korisnim knjigama, a za pse i mačke u ponudi je gotova hrana na potpuno biljnoj osnovi.

V-oznaka i Vege izazov

Neki od izlagača na VegeSajmu ujedno su nositelji V-oznake, jedinstvene oznake kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje proizvodima bez sastojaka životinjskog podrijetla. V-oznaka, koja je primamljiva gotovo svim kupcima, i u Hrvatskoj postaje sve popularnija.

Na ovogodišnjem Sajmu predstavit će se 13 izlagača koji će ujedno biti neki od stotinjak izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu – 4. i 5. rujna 2015., također na glavnome zagrebačkom trgu.

Povodom VegeSajma Prijatelji životinja pozivaju i na Vege izazov. Naime, velik broj građana već se odazvao izazovu putem stranice www.veganopolis.net, kako bi na njihove e-mail adrese tijekom mjesec dana stizali zanimljivi veganski recepti i informacije.

“Bit će nam čast ugostiti vas na još jednom VegeSajmu. Dođite i otkrijte nove ukusne i zdrave biljne proizvode, uživajte u degustacijama i potražite informacije o prednostima biljne prehrane. Ne samo da veganskom prehranom pozitivno utječemo na zdravlje nego pridonosimo i spašavanju životinjskih i ljudskih života te očuvanju okoliša. Vidimo se na 5. VegeSajmu! Dobro došli!” izjavila je Vanda Petanjek, koordinatorica VegeSajma.

Izlagači 5. VegeSajma su: Annapurna, trgovine bio&bio, trgovina BoBo, Dvostruka duga (Vegefino), Garden, Greencajg, Konoplja&co., Kresoja (AMI), Planetopija, Rožić, Šumski kuhar, Vegehop i Vegetariana. Sponzori festivala su: trgovine bio&bio, Encian (Alpro), Fed, Inki Dinki i Zale Design Studio.

Više o VegeSajmu saznajte na SLUŽBENOJ WEB STRANICI UDRUGE PRIJATELJI ŽIVOTINJA.

VegeSajam