Nakon što su na poslovnoj konferenciji održanoj krajem travnja u zagrebačkom Green Gold Clubu domaći mediji, javnost te putničke agencije imale priliku upoznati kongresnu ponudu Slovenije, svi oni koji se 13. i 14. svibnja pronađu na Trgu bana Jelačića “naletjet” će na sajamsku manifestaciju “Slovenski dani turizma” te će još jednom moći doživjeti najbolje i najatraktivnije iz Slovenije.

“Slovenske turističke destinacije ne samo da su blizu hrvatskim turistima, već povrh svega nude različite opcije odmora i druženja. Od brojnih termi koje su najpoznatije, a uz koje se veže i odlična kuhinja, pa sve do atraktivnih objekata i lokacija idealnih za kongrese i konferencije. U tim termama – tretmani, zabava i gastro ponuda samo su jedan dio “kolača”, mnoge od njih nude odlične mogućnosti za poslovna druženja – tim više što se na kraju dana poslovnjaci mogu opustiti i priuštiti si neki anti-stres program koji svima sigurno treba”, rekao nam je nedavno Jakob Štunf, ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu.

Navodeći neke od osnovnih komparativnih prednosti Slovenije ponovio je da su sve lokacije izuzetno blizu, a vrijeme je novac. “Tu bih još jednom naglasio i kvalitetu infrastrukture, odnosno pratećih tehnologija te prihvatljive cijene i sve to čini dobitnu kombinaciju koja bi u Sloveniju mogla privući još više hrvatskih turista, kako onih koji se dolaze odmoriti i opustiti, tako i poslovnih ljudi”, dodaje Štunf.

Slovenski dani turizma
Foto: Pixabay

Slovenski dani turizma

Sajamska manifestacija “Slovenski dani turizma” otvorit će se u srijedu 13. svibnja u 10 sati i trajat će sve do navečer u 20h. Dan poslije, sajam će trajati od 9 do 17 sati.

Tvrtke koje će ovom prigodom predstaviti svoje ponude su SPIRIT Slovenija, Terme Čatež, Turizam Ljubljana, Terme Topolšica, Mestna občina Velenje, Postojnska jama, Katera turizem d.o.o., Turizem Bled, Lipica, LTO Kranjska Gora, RC Novo Mesto, CELEIA CELJE (Terme Olimia + TIC Podčetrtek + Kozjanski park), CELEIA CELJE (Thermama + STIK Laško + SPODNJA SAVINSKA), CELEIA CELJE (Terme Zreče + TIC Celje), CELEIA CELJE (GH Sava + TIC Rogaška + Rogatec + Šmarje), CELEIA CELJE (Terme Dobrna + Rimske Terme), Turizem Bohinj, SAVA TURIZEM (Zdravilišče Radenci, Terme 3000, Terme Ptuj, Hoteli Bled, Terme Lendava, Terme Banovci), RA Pomurje, Združenje turističnih kmetij Slovenije, Združenje slovenskih žičničarjev – GIZ (Skijališta Slovenije) i Terme Krka.

Ne treba zaboraviti kako će svaki posjetitelj imati mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri te osvojiti atraktivan odmor na nekoj od iznimno atraktivnih slovenskih turističkih destinacija.