izložba u Centru za dizajn HGKU Centru za dizajn Hrvatske gospodarske komore, otvorena izložba ADC*E Awards – Best of European Designs & Advertising – izložba najboljih kreativnih radova koje je Art Directors Club Europe nagradio u 2010. iako je Klub osnovan 1990., ovo je prvi put da je i Art Directors Club Croatia sudjelovao.

Nagrađeni radovi, kojima su dodijeljena priznanja „Najbolji od najboljih“, podijeljeni su u šest temeljnih kategorija: film (TV propaganda, filmska propaganda, TV grafika), oglašavanje u tiskanim medijima (plakati, novinsko oglašavanje), web i alternativna upotreba medija (websites, DVDs), dizajn (grafički, knjige, ambalaža, ilustracija i fotografija) te europski student godine i europski mladi kreativac, objasnio je utemeljitelj i predsjednik Art Directors Club-a Croatia i predsjednik Uprave McCann Ericksona Hrvatska Ivica Vidović za Infopunkt.tv.

Ova izložba trebala bi struku zainteresirati za razinu europskog kruga i ukazati im na naše mjesto u toj priči, a pasivnim promatračima ukazati na, ne samo komercijalnu stranu, već i intelektualnu, duhovnu i inspirativnu, istaknuo je Vidović.

Za direktora Centra za dizajn pri HGK-u Luku Mjedu ovo natjecanje je među najvrjednijima u Europi jer svi radovi koji su sudjelovali najprije su prošli lokalni žiri, a zatim i ocjenu europskog žirija tako da je uistinu riječ o najboljima među najboljima. Osim nagrada i sudjelovanja na putujućim izložbama ti radovi izravno idu na The Cup – internacionalni kup.

Za vrijeme zagrebačke izložbe traje natječaj za 2. ADC*C Awards. Mladi kreativci mogu do 24. travnja poslati svoje radove iz područja dizajna, oglašavanja i tržišnog komuniciranja. Svi radovi koji osvoje Zlatnu ili Srebrnu Kocku automatski besplatno ulaze u konkurenciju na najprestižnijem europskom festivalu tržišnog komuniciranja i dizajna – ADC*E Awards 2011 u Barceloni.

Izložba je pokazatelj tržišne komunikacije, a to je nešto bez čega ni industrijski dizajn, ni proizvodnja ne mogu funkcionirati. Stoga je i ovo jedan od načina promocije i naše zemlje, našeg turizma i bilo kojeg našeg proizvoda, naglasio je glavni kreativni direktor McCann Ericksona Hrvatska Igor Mladinović.

Vidović – o izložbi … kategorije … naglasak na mladima

[infopunkt 2888&video=02 nolink]

…o natječaju koji traje do 24. travnja

[infopunkt 2888&video=04 nolink]

Mjeda – ovaj natječaj vjerojatno
najvrjedniji u Europi

[infopunkt 2888&video=05 nolink]

…nagrađeni radovi idu na interkontinentalni kup

[infopunkt 2888&video=06 nolink]

… dobro vidjeti koliko vrijediš u Europi,
dobiti pravu kritiku, a ne samo domaće laskanje

[infopunkt 2888&video=07 nolink]

Mladinović – bitna dobra prezentacija
koju daju naše tvrtke za tržišnu komunikaciju

[infopunkt 2888&video=08 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here