Šesti Međunarodni festival dizajna “Dan D” starta ovog tjedna, od 3. do 5. srpnja, u kompleksu bivše Vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

Iz bogatog festivalskog programa izdvaja se izložba Young Balkan Designers na kojoj će se hrvatskoj publici premijerno predstaviti 27 radova čiji su autori mladi dizajneri s cijelog Balkana, izabrani na međunarodnom natječaju.

Pogled na vlastito nasljeđe

Ovogodišnje izdanje projekta Young Balkan Designers 2015 pod sloganom “Common grounds”, poziva na introspektivni pogled na vlastito nasljeđe i kulturne vrijednosti, korijene, autentičnosti i nesavršenosti, kao i njihovu inteligentnu primjenu u kontekstu suvremenog Balkana.

Autorski projekti promišljaju nasljeđe u najširim okvirima, počevši od osobnog porijekla i kulture, do kolektivnog nasljeđa, kao i aktiviranja vrijednosti kulturnih dobara i inkorporiranja materijalnog i nematerijalnog nasljeđa u svoj rad.

Međunarodni žiri odabrao je pobjedničke radove – 27 autora ili autorskih timova koji dolaze iz 7 zemalja Balkana (Srbija, Hrvatska, Grčka, Bugarska, Slovenija, Makedonija i BiH) koji će se nakon premijernog predstavljanja na Mikser Festivala u Beogradu premijerno predstaviti hrvatskoj publici.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here