Autor:
Infopunkt.tv /Online-Zagreb.hr
Arena CentarUoči otvaranja najsuvremenijeg trgovačko-zabavnog kompleksa u Hrvatskoj, Arena Centra, predsjednik uprave investitora, mađarskog Trigranita, Árpád Török je na današnjoj novinarsko konferenciji naglasio, kako je vrijednost investicije preko 350 milijuna eura, te da bi to trebao biti tek početak prisustva Trigranita u Hrvatskoj. Službeno otvorenje Arena Centra, koji se nalazi u neposrednoj blizini Arene Zagreb bit će u petak u 10 sati.

Török je rekao kako se Arena Centra prostire na 200.000 kvadratnih metara korisne površine, te da ima 95.000 kvadratnih metara natkrivenog parkirališnog prostora što je približno veličina 20 nogometnih igrališta. Naglasio je, da će u novom trgovačko-zabavnom centru biti i više od 3000 novih radnih mjesta u više od 200 trgovina, među kojima su neke trgovačke kuće po prvi put ušle u Hrvatsku.

Besplatan prijevoz autobusima ZET-a
U povodu otvorenja Arena centra ZET od petka, 5. studenog do nedjelje, 7. studenog u razdoblju od 9 do 22.20 sati u suradnji s Arena centrom organizira izvanrednu autobusnu liniju Zagrebački Velesajam – Arena Zagreb.
Na izvanrednoj autobusnoj liniji prometovat će bez usputnih stajališta 5 zglobnih autobusa trasom Resselova (Zagrebački Velesajam) – Avenija Dubrovnik – rotor Remetinec – Jadranska avenija – spojna cesta – rotor Jaruščica – spojna cesta – Jadranska avenija – Jadranska avenija/Arena – Jadranska avenija – rotor Remetinec – Avenija Dubrovnik – Radoslava Cimermana – J. Antalla – Resselova (Zagrebački Velesajam). Prijevoz za sve posjetitelje je besplatan.

Čelnik Trigranita u Hrvatskoj Vlaho Kolaković je naglasila, kako prije pet godina, kada su ušli u projekt razvoja Laništa, nitko nije mogao predvidjeti, da će upravo tamo tako brzo biti novo središte zabave i sporta u Zagrebu. Podsjetio je, da je vrijednost investicije Arene Zagreb bila 80 milijuna eura.

Želimo, da se posjetitelji osjećaju kao u svom drugom domu, a ne kao u nekom od novih trgovačkih centara, rekla je direktorica Arena Centra Mirjana Majerović. Pozvala je posjetitelje, da pri dolasku na prvi vikend rada Arene Centra, koriste javni prijevoz, iako u centru imaju više od 3.000 parkirnih mjesta.

Veliki zakupci Arena Centra su Interspar (najveći hipermarket u Hrvatskoj), Sportina s najvećim brojem brandova (Bata, Tamaris, Orsay, Tally Weil, Tom Tailor, Esprit, G-star, Butlers, Parfois, Six, Yamamay, Coffee Shop i XYZ premium multi-brand trgovina, koja se otvara na proljeće), Iris Moda (Mango, Persona, Marella, Okaidi, Palmers, Monsoon, Accessorize i Monsoon (koji je prvi put na hrvatskom tržištu), C&A, H&M (koji se otvara u proljeće 2011.), Marinopoulos Grupa (Gap, Marks&Spencer, Sephora), Inditex (Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Sreadivarius), New Yorker, Intersport, Elipso, Jeans Club, te početkom 2011. Sky Bowling, Blitz Cinestar, IMAX, Gold Class…

Preko 20% brandova koji ulaze u Arena Centar su ili novi na hrvatskom tržištu ili se pojavljuju u novom formatu. Posjetitelji centra će na raspolaganju imati preko 3000 parkirnih mjesta i sve mogućnosti javnog prijevoza (vlak, autobus i tramvaj). Nakon otvorenja TriGranit nastavlja upravljati Arena Centrom što je jedinstveno na našem tržištu.

Arena Centar

[nggallery id=230]

Török (na mađarskom): Najveći zakupnici centra su Interspar, koji će otvoriti najveći hipermarket u Hrvatskoj, Sportina Group, koja će imati najviše brendova, Iris Moda i C&A, a neki dolaze po prvi put kao H&M
[infopunkt 2373&video=02 nolink]

(na mađarskom) Vrijednost investicije je 350 milijuna eura, Arena Centar se prostire na 200.000 m2, a ima 95.000 natkrivenog parkirališnog prostora, što je veličina 20 nogometnih igrališta, utrošeno je 65.000 kubičnih metara betona, u izvedbi je sudjelovalo 7.500 radnika, a bit će zaposleno približni 3.000

[infopunkt 2373&video=03 nolink]

Kolaković: U 50 godina smo napravili najljepšu
sportsku zgradu, ljepoticu s Laništa, a njoj
smo dodali svečanu haljinu s Arena Centrom

[infopunkt 2373&video=04 nolink]

…vrijednost investicije 350 milijuna eura,
a dvorana 80 milijuna eura

[infopunkt 2373&video=05 nolink]

Majerović: Nije samo jedan od običnih
trgovačkih centara, nego treba biti
novi centra Zagreba

[infopunkt 2373&video=06 nolink]

…poziv građanima da koriste javni
prijevoz za prvi vikend

[infopunkt 2373&video=07 nolink]

projektant Berislav Medić o cjelovitom rješenju

[infopunkt 2373&video=08 nolink]

Davor Štern iz hrvatskog predstavništva Trigranita
– prije je bila pustopoljina, a danas su objekit ukrasili grad

[infopunkt 2373&video=09 nolink]