Foto: Abrakadabra-ZooU tijeku su upisi u Abrakadabra Zoo, noćni obilazak Zoološkog vrta grada Zagreba tijekom kojeg posjetitelji, uz životinje, upoznaju likove koji su dio hrvatske povijesti, mitova i legendi. Program, namijenjen djeci i roditeljima, traje tri sata i svake se večeri od 7. do 31. listopada održava u dva termina – od 18 i 20 sati.

Abrakadabra Zoo fantastična je priča u koju djeca mogu hrabro zakoračiti u društvu roditelja. Zahvaljujući tom svake godine posebno osmišljenom programu Zoološki se vrt u listopadu pretvara u čarobno mjesto kojim vladaju vještice, vile, čarobnjaci i raznolika mitska bića.

Ove jeseni jezu u Vrt donosi Noćna Mora, vještica kojoj ni hrabri lav Kongo ne može ništa. I Tatomir, starohrvatski bog mjeseca, komplicira stvari. Kako bi ispravio davno učinjenu pogrešku, mora pronaći nestalu Maksimirsku coprnicu te zagonetni Crni biser. U borbi sa zlim silama i rješavanju teških zagonetki potrebna mu je pomoć najmlađih posjetitelja Vrta.

Kako bi skupili snagu za tu važnu misiju kroz koju djeca upoznaju prave vrijednosti, u sklopu noćnog obilaska Vrta posjetitelje očekuje tradicionalni roštilj sa slasnim hrenovkama i toplim čajem te pregršt zabave na radionici dubljenja bundeva.

Ulaznice za Abrakadabra Zoo mogu se kupiti u Zoološkom vrtu te Zagrebačkom životinjskom kutku.

Abrakadabra Zoo 001