Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, u Zoološkom vrtu grada Zagreba održat će se program koji će oduševiti ljubitelje zečeva – Zekanje u Zoo vrtu.

Od 11 do 17 sati posjetitelji će moći saznati koje su ključne razlike između zečeva i kunića te kako se brinuti za kuniće kao kućne ljubimce. Pridružit će se i veterinari koji će, između ostalog, pokazati kako čistima održavati duge uši i nježne šapice kunića. Mališani koji će htjeti, moći će se podružiti s kunićima, a jedinstven susret priprema im se i sa sličnim krznenim životinjama – gerbilima i deguima.

U radionici pripreme hrane za stanovnike Zoološkog vrta, glavni će sastojak biti mrkva. Za kapibare i ogličaste pekarije izrađivat će se hranilice, a sve što se pripremi, životinjama će se poslužiti u 13.30 sati. Kreativcima je namijenjena likovna radionica, a djeci sa sportskim duhom dinamična igra inspirirana zečjim skokovima.

Od edukatora Vrta mališani će moći doznati koliko su zečevi ušli u naše domove. Primjerice, plišani zeko mnogoj je djeci jedna od najdražih igračaka, a među omiljenim su im likovima iz crtića Zekoslav Mrkva i Lupko, Bambijev najbolji prijatelj. U igranim filmovima proslavili su se bijeli zec iz Alise u zemlji čudesa, onaj iz Montyja Pythona te Fincherov zeko iz trilera Donnie Darko.
Ipak, najslavniji je uskršnji zeko koji već četiri stotine godina za Uskrs donosi šarena jaja i sitnim darovima razveseljava djecu diljem svijeta.

Suorganizatori prigodnog programa u Zoološkom vrtu su udruga Mrkvica i zastupnik hrane za kućne ljubimce DJD Zagreb.

Uskrsni ponedjeljak u ZOO-u3