Povodom proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te ustanova “Dobri dom”, već su tradicionalno i to 15. godinu zaredom organizirali prigodnu priredbu i podjelu paketa djeci do 12 godina iz obitelji slabijeg materijalnog stanja.

Prisutne u Maloj dvorani Doma sportova ove godine pozdravila je opunomoćena zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin te tom prigodom svima čestitala Uskrs, a djeci posebno zaželjela da im ovaj dan ostane u sjećanju. Zamjenica je istaknula i podsjetila da Grad Zagreb misli na njih tijekom cijele godine i to im svakodnevno svojim aktivnostima i ukazuje te da će to i nastaviti činiti.

Nakon službenog programa, zamjenica je zajedno s volonterima podijelila uskršnje pakete koje je dobilo ukupno 3.000 mališana iz obitelji slabijeg materijalnog stanja. Pravo na prigodne pakete ostvarile su obitelji ili skrbnici s troje i više maloljetne djece te samohrani roditelji neovisno o broju djece, ako su korisnici pomoći zajamčene minimalne naknade.

Tekst prenesen sa službenih stranica Grada Zagreba