Čarobni dan, cjelodnevna zabava za obitelj, održat će se se 7. lipnja u zagrebačkom parku Maksimir, a uz obilje glazbe, zabave i plesa obiteljima će omogućiti i posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba po cijeni samo jedne ulaznice od 30 kn.

Osim posjeta ZOO-u, za djecu i roditelje pripremljene su brojne besplatne radionice, od plesnih i slikarskih do sportskih i kreativnih sadržaja, a sve će biti “začinjeno” nastupima Jacquesa Houdeka, plesnog zbora Zagrepčanke i dečki, dječjeg zbora Kikići, Lamije Belošević i dr.

“Nakon što se Čarobni dan više puta održao u Sloveniji, i nakon što su svaki put posjetitelji otišli svojim kućama s osmijehom na licu, željeli smo krenuti dalje i podijeliti svoju čaroliju. Odlučili smo se za Zagreb, a zahvaljujući našim dragim partnerima – Javnoj ustanovi Maksimir i Zoološkom vrtu, imamo idealnu kombinaciju za Čarobni dan. Naravno tu su i naši partneri koji pripremaju kreativne radionice, kao i brojni izvođači” izjavila je Barbara Novak, organizatorica Čarobnog dana.

Potrebna registracija

Posjet Čarobnom danu je besplatan, a svi koji žele biti dio ovog jedinstvenog doživljaja trebaju se registrirati na stranici www.carobnidan.hr. Registracija je moguća od 24. svibnja pa nadalje. Isto tako, za kupnju obiteljske ulaznice za Zoološki vrt, potrebno je ispuniti dodatni internetski obrazac u kojem se odabire dvosatni termin za posjet. Pomoću otisnutog kupona na blagajni ZOO Zagreb posjetitelji kupuju Čarobnu obiteljsku ulaznicu i tako za posjet cijele obitelji u ZOO Zagreb plaćaju samo cijenu jedne odrasle ulaznice, odnosno 30 kuna.

“Zadovoljstvo nam je biti partner ovog projekta i omogućiti ovakvu pogodnost našim posjetiteljima. Iako imamo brojne projekte modernizacije Zoološkog vrta, ovu priliku nismo htjeli propustiti. Moram naglasiti da je broj ulaznica ograničen pa pozivam sve posjetitelje da se registriraju što prije i tako osiguraju svoju kartu”, rekla je ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković.

Humanitarni karakter

“Ljudi vole doći u Maksimir, a sigurna sam da će im biti još primamljivije doći na Čarobni dan kada će biti ispunjen kreativnim radionicama, nastupima, glazbom. Ovo je jedan od projekta koji će pružiti poseban doživljaj našim posjetiteljima i zato se veselimo ovom događanju.” – Nika Dolenc, voditeljica info centra Javne Ustanove Maksimir.

Uz zabavno edukativni karakter priredbe, Čarobni dan ima i humanitarni karakter pa će tako, uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera, više od 100 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imati priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.

U suradnji s dječjom televizijom RTL Kockica, održava se i natječaj za najbolji crtež nakon kojeg će se kao glavna nagrada (pored ostalih) urediti jedno igralište u Zagrebu. Radovi se prijavljuju putem web stranice www.carobnidan.hr, a najbolji će se izložiti na Čarobnom danu.

Posjetiteljima Čarobnog dana, omogućena je jedna ulaznica u ZOO za cijelu obitelj, ali i brojne zabavne i kreativne besplatne radionice te koncert Jacquesa Houdeka u parku Maksimir.

čarobni dan