Foto: PRESSPariz je prošlost, New York je sadašnjost, a Šangaj je budućnost

Dok vam za šankom konobar iz Portugala poslužuje mojito, na bini nastupa jazz sastav iz San Francisca, a sve se zajedno događa u Francuskoj četvrti. Da, vi se nalazite u – Šangaju.
Specifičan duh grada, koji Šangaj zahvaljuje svim tim različitim utjecajima kroz povijest, osjeti se na svakom koraku, provjerila je za naš ljetni dvobroj Lider trenda novinarka Matilda Bačelić. Kako kaže, za razliku od većine kineskih gradova Šangaj je pogodan za hodanje, pa se iz prve ruke može osjetiti život grada. Primjerice, susresti grupu ljudi koja u parku ili na ulici vježba tai-chi.

Foto: PRESS
Iako bi za grad takve veličine očekivali da je pomalo prljav i kaotičan, Šangaj je prava suprotnost. Izuzetno čist, a i promet (iako je nerealno očekivati neku brzinu) sasvim dobro funkcionira. Ima puno parkova i drvoreda, posebno u Francuskoj četvrti. Problemi Šangaja su prenaseljenost, buka, zagađenost zraka i rijeke, a devedesetih je proglašen jednim od ekološki najugroženijih gradova u svijetu.
Ipak, nebrojeno je više razloga zašto bi Šangaj trebalo posjetiti. Iako ga zovu Parizom Istoka, danas se kaže: Pariz je prošlost, New York je sadašnjost, a Šangaj je budućnost. U novom broju Lider trenda koji će na kioscima biti do kraja kolovoza, osjetite dašak provoda u najvećem kineskom gradu.
Sve kupce Lider trenda očekuje i dar – Hippy Garden torba za plažu te idealnu Vichy zaštitu od sunca – Capital Soleil baršunastu kremu za ljepši izgled kože SPF50+ (3ml) ili Capital Soleil nježno dječje mlijeko SPF50+ (3ml), a koje vas još uzbudljive teme čekaju u vrućem ljetnom izdanju lifestyle magazina pročitajte OVDJE .

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here