Foto: www.obrtnici-zagreb.hrKongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba pokrenuo je aplikaciju „Meet in Zagreb“ baziranu za rad na iOS sustavima https://itunes.apple.com/us/app/meetinzagreb/id640170891?mt=8.

Aplikacija je zamišljena kao pomoć kongresnim organizatorima pa je, tako, na jednom mjestu moguće pregledati sve zagrebačke kongresne kapacitete, PCO i kongresne servise, a također se može preuzeti i kongresna brošura koju je osmislila Turistička zajednica grada Zagreba.

Uz pokrenutu aplikaciju, Kongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba prezentirao je sredinom srpnja kongresno-incentive ponudu glavnog hrvatskog grada u Indiji, zajedno s kongresnim uredima pet drugih europskih gradova. Naime, u organizaciji grupacije ECM (European Cities Marketing) čija je članica i Turistička zajednica grada Zagreba, od 15. do 18. srpnja, u Indiji su svoju ponudu predstavili Barcelona, Beč, Berlin, Bilbao, Salzburg i Zagreb. Prezentacije i poslovne radionice održane su u gradovima Mumbai, Bengaluru te New Delhi, a interes organizatora za Zagreb i druge europske gradove bio je izuzetno velik.

Podsjećamo, prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Zagrebu se u 2012. godini održalo gotovo 50% svih poslovnih skupova u Hrvatskoj. U prvom tromjesečju 2013. u Zagrebu je održano 55,7% od ukupno održanih skupova u državi. TZGZ očekuje da će se takav pozitivan trend nastaviti, čemu u prilog govore i brojna priznanja našem glavnom gradu, kao što je i ovotjedno uvrštenje Zagreba među top 10 najpoželjnijih europskih destinacija prema portalu VirtualTourist.