Nema dogovora! Sljedeći tjedan bi, po svemu sudeći, trebao biti presudan za pregovore sindikata u zdravstvu s ministrom Ostojićem.

U Ministarstvu zdravlja danas su nastavljeni četverosatni pregovori o sklapanju Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s tri reprezentativna sindikata.

Pregovore započete 31. srpnja u ime Vlade vodi ministar zdravlja Rajko Ostojić koji nije bio raspoloživ za izjave, ali kako doznajemo od strane sindikata – sljedeći tjedan bi trebao biti presudan za donošenje protokola prema kojem će se voditi pregovori.

[infopunkt 7037 2]

Naime strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara koji predstavlja Anica Prašnjak te Hrvatski liječnički sindikat u čije ime govori Ivica Babić ističu kako neće dopustiti da se kupuje vrijeme.

[infopunkt 7037 6]

Oni naime, trebaju poslati ministarstvu njihov prijedlog vođenja pregovora, na što će ministarstvo odgovoriti sljedeći tjedan.

U ime Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi govorila je Spomenka Avberšek koja ističe kako se ona bori za malog čovjeka – radnika.

[infopunkt 7037 3]

Babić je osim o pregovorima govorio i o prisiljavanju sanacijskog ravnatelja KB Dubrava na mlade liječnike da moraju raditi prekovremeno.

„Izvijestili smo ministra o slučaju, on je rekao kako nije upoznat sa situacijom te da će ju izvidjet“, kaže Babić.

[infopunkt 7037 7]

[infopunkt 7037 9]

Infopunkt.tv