Foto: Infopunkt.tv”Hrvatska lutrija bila je jedan od najizdašnijih bankomata HDZ-a”, rekao je predsjednik Uprave tog državnog poduzeća Danijel Ferić, na predstavljanju financijskih rezultata poslovanja za prvih sedam mjeseci.Uprava Hrvatske lutrije najavila je strategiju razvoja i plan restrukturiranja, u sklopu kojeg bi do kraja godine, tvrtku trebalo napustiti još 50 zaposlenih.

[infopunkt 7118 2]

[infopunkt 7118 3]

Ferić je rekao da je prošle godine Hrvatska lutrija zabilježila gubitak veći od 10 milijuna kuna te podsjetio da su za mandata bivše predsjednice Uprave Vesne Bakran, sklapani brojni štetni ugovori i poslovi. Za primjer, marketinškoj agenciji Fimi media iz lutrije je otišlo 12,9 milijuna kuna, a tvrtki Park avenija 3,6 milijuna.

[infopunkt 7118 4]

[infopunkt 7118 5]

Predsjednik Uprave je poručio da je to prošlost, te da je već u prvih sedam mjeseci ove godine dobit veća 29 milijuna kuna.

U samom uvodu Ferić se osvrnuo na istupe privatnih kladionica oko novog Zakona o igrama na sreću rekavši da HL nema monopol, jer bi se u protivnom isto moglo reći za SuperSport. Prozvao ih je zbog neozbiljnih optužba upućenih Vladi, te kontradiktornih izjava da posluju s gubitkom a u proračun navodno uplaćuju goleme sume poreza na dobit.

Infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here