Autor:
Online-Zagreb.hr /Infopunkt.tv

Radio 101Kao što se i pretpostavljalo na Trgovačkom sudu pokrenut je stečajni postupak nad Radijem 101. Stečajni upravitelj je Branko Petanjek.

Radio 101 duguje oko 20 milijuna kuna, nelikvidan je i stečaj nije bilo moguće izbjeći čak i da su plaćeni dugovi ljudima koji su ga zatražili. Istodobno, imovina ne vrijedi više od milijun i pol, navodi se na internetskoj stranici Stojedinice.

Otvaranjem stečajnog postupka dosadašnjoj upravi je prestao mandat, raspuštena je skupština suvlasnika, a 30-tak zaposlenih dobiva otkaz uz rok od mjesec dana. Očekuje se da će Stojedinica emitirati program i u stečajnom postupku, a prva skupština vjerovnika održat će se u roku od 45 dana.

Kako je za Infopunkt.tv rekao dugogodišnji urednik Stojedinice i jedan od vjerovnika, Željko Matić, djelatnici, koji su bili u štrajku zbog stanja na radiju ponudili su svoje usluge predstečajnom upravitelju, kako bi se program nastavio emitirati i tijekom stečajnog postupka.

Matić je optimistično naglasio, kako se radi o novom početku Radija 101, te da očekuje ponovno stvaranje kvalitetnog programa, koji će omogućiti nesmetano poslovanje.

Današnji rad trgovačkog suda glede stečaja Radija 101 pratila je novinarka Renata Škudar, koja očekuje, da će ekipa, koja ostaje na radiju u mjesec dana pokušati oživjeti emisije, na kojima su dobili povjerenje slušatelja. Za Infopunkt.tv je ocijenila, da je radijska shema, koja je uvedena prošle jeseni, devastirala radio.

Matić: Stečaj može biti novi početak

[infopunkt 2575&video=01 nolink]

… Ponudili smo svoje usluge

[infopunkt 2575&video=02 nolink]

… Više zarađivati, a manje trošiti

[infopunkt 2575&video=03 nolink]

… Ustanoviti koliko je dug

[infopunkt 2575&video=04 nolink]

Škudar: O stečaju i zadržavanju koncesije

[infopunkt 2575&video=05 nolink]

… Oživjeti stare emisije

[infopunkt 2575&video=06 nolink]

… Jesenja shema je devastirala Radio 101

[infopunkt 2575&video=07 nolink]

… Možemo podići Parliament show, emisije
koje je radio Željko Matić, Temu dana…

[infopunkt 2575&video=08 nolink]