Radio 101 (Foto: www.radio101.hr)Za kupnju Radija 101 prijavila su se tri ponuđača – Media servis, Hit press i Impossible Egresus – a najbolju ponudu, od 15,101.101 kunu, dao je Media servis.

– Ponude triju zagrebačkih tvrtki javno su otvorene u prostorijama Radija 101, a kao najbolja odabrana je ona Media servisa- rekao je stečajni upravitelj Radija 101 Maroje Stjepović.

Kupoprodaja nekad popularne 101-ce uslijedit će tek ako Vijeće za elektroničke medije da prethodnu suglasnost za prijenos koncesije. Za izdavanje suglasnosti nema rokova pa nije ni poznato kada će kupnja biti realizirana.

Do odluke vijeća Radio 101 nastavlja emitirati program rekao je stečajni upravitelj koji je zadovoljan ponudom Media servisa  s obzirom da će se namiriti veliki broj vjerovnika.

Radio 101 vjerovnicima, bivšim radnicima i poslovnim suradnicima duguje oko 27 milijuna kuna, a ukupna imovina u stečajnoj masi vrijedi oko 12 milijuna kuna. Radio istodobno potražuje 10 milijuna kuna, no više od 90 posto tog novca nenaplativo je zbog zastare ili zato što nema dokumentacije.

Osnivač Media servisa, tvrtke za proizvodnju radijskog, TV i internetskog sadržaja je Juraj Hrvačić, poznat i kao organizator i osnivač Hrvatskoga radijskog festivala.

Odluku o prodaji “Stojedinice” donijeta je potkraj ožujka na zagrebačkom Trgovačkom sudu nakon višegodišnje agonije u kojoj su novinari radili bez plaća, a ni prema državi nisu podmirivane obveze. Zbog katastrofalnog stanja u toj medijskoj kući nitko nije završio u Remetincu, već se sve toleriralo do nepodnošljivosti. Sada se prodaje sve – tvrtka i brand Radio 101, s cjelokupnom pokretnom imovinom, autorskim pravima, žigom i koncesijom, uz uvjet da novi vlasnik zaposlenicima ponudi ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

Više na: http://www.radio101.hr/