Početna Događanja Promocija knjige “DA, I?” autorice Lee Brezar

Promocija knjige “DA, I?” autorice Lee Brezar

Njena četvrta knjiga: ”DA,I? – Priručnik za preživljavanje nakon padanja“, knjiga je u kojoj autorica u svom osebujnom stilu, govori o svojim iskustvima oslobađanja od suvišnih strahova i prepreka na životnom putu, između ostalog nadahnjuje i poezijom.

Lea Brezar je nedavno predstavila kampanju #odapoeziji – kulturnu instalaciju (http://leabrezar.com/kulturna-instalacija-odapoeziji/) koja je krajem proljeća osvanula na zagrebačkim tramvajskim i autobusnim stajalištima, a čija je namjera bila nadahnuti slučajne i namjerne prolaznike poezijom. Uspješnost kampanje potvrđuje činjenica da je jedna od pjesama nadahnula akademsku glazbenicu i pjevačica Zrinku Posavec te po njenom završetku ostvarena suradnja ovih dviju umjetnica.

Svoj pjevački put Zrinka Posavec gradila je polako, počevši od folklora, potom kroz klasično obrazovanje i dva fakultetska studija, da bi na koncu našla potpuno novi pravac do kojeg ju je vodilo srce – dugogodišnju želju da na urbani način izvede specifičnu tradicijsku glazbu koju pjeva svojim osebujnim stilom uz veliku emotivnu kreativnost i osobnost u interpretaciji.

Promocija knjige “DA, I?”
održat će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića,
20.09. u 19:30 sati,
gdje će Zrinka Posavec  izvesti pjesmu “Zaljubi se u mene”.

“S obzirom da i sama pišem poeziju, iznenadili su me stihovi pjesme “Zaljubi se u mene”, na autobusnoj stanici na Mažuranićevom trgu. Dok sam ih čitala, rekla sam sama sebi da ovo moram uglazbiti. Išla sam za srcem i javila se Lei… Lea je dala svoj pristanak da smijem uzeti njezinu pjesmu i napisala  sam glazbu. Neke stvari jednostavno taknu…ova pjesma jedna je od tih stvari.” – izjavila je Zrinka Posavec.

Voditeljica programa je radijska urednica, novinarka i voditeljica Ljiljana Hranilović Meštrić, a gošća na promociji Lana Milčec, urednica medijskih izdanja u agenciji Dhar media ujedno i urednica priručnika “DA,I?”: “ U knjizi koju je nazvala na interesantan, pomalo iznenađujuć, ali zaista najbolji mogući način; koja u svojem nazivu krije tako jednostavnu i oslobađajuću poruku – DA, I?, prožetom pjesmama za inspiraciju, primjerima iz života i savjetima za borbu za sebe, za slobodu – za život, garantira čitanje u jednom dahu ali i učenje na praktičan način.

“Preživjeti nakon padanja često je izazov, no svakako lakši ako ga prihvatimo otpuštajući dvjema malenim riječima: ”DA, I?”. Te izazove opisala sam u desetak poglavlja: popikavanje, padanje, ne mogu, borba, strah, LJUBAV, ustanite, ustrajte, otpustite i sloboda. Koliko god puta se popiknuli i posrnuli, pali, ogrebli koljena ili nešto treće, misao vodilja koja nam može olakšati mnoge životne okolnosti upravo je sažeta u naslovu knjige: DA, I?” – izjavila je Lea Brezar.

Na koncu ovog priručnika nalaze se pjesme inspiracije kojima autorica nadahnjuje i potiče na promjene te naglašava da sloboda duha leži upravo u tim čarobnim riječima “DA,I?”: “Naoko obične, oslobađajuće riječi od tri slova, u životnoj igri poker asova.”
Za sve kupce knjige na promociji u knjižnicama diljem Hrvatske autorica je pripremila iznenađenje u obliku “Survival kita”, paketa s unikatnom torbicom od recikliranog materijala, Melemom i knjigom, kojim poručuje kako je vrijeme da skupimo svoje rasute dijelove, stavimo melem na ranu i idemo dalje svojim putem.

Lea Brezar je poduzetnica, vlasnica tvrtke Dhar media koja djeluje po principima dharmičkog menadžmenta te je jedna od njegovih najvećih zagovarateljica u Hrvatskoj. Autorica je četiri knjige: Crveni planet (slikovnice za djecu), Oda godinama (zbirka afirmativnih pjesama) i Izvan okvira (praktičnog priručnika za postavljanje temeljnih načela u životu i poslovanju te priručnika DA, I?