Početna Događanja Afirmativne pjesme Lee Brezar ponovo na City light plakatima u Zagrebu

Afirmativne pjesme Lee Brezar ponovo na City light plakatima u Zagrebu

#odapoeziji projekt je kojim se promovira kultura čitanja poezije, a kako sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca, nada se da će i ove godine kampanja biti zapažena.

U svijetu u kojem se sve prodaje i malo što poklanja, ovim projektom autorica pokazuje kako je malo dovoljno da bi se nekoga usrećilo, pa gradu poklanja sedam pjesama na pet lokacija koje pjevaju o ljubavi, promjeni, prilikama, radosti, nesebičnosti i slobodi, s nadom da će njena poezija zaista doći do nekih srca i potaknuti ih na promjenu.

Naravno da ova kampanja ima dvojak cilj; samu promociju poezije, te onaj drugi, poziv na promišljanje i promjene načina življenja, mišljenja i poimanja sebe. Svojom afirmativnom poezijom, njenim stihovima: I pritisni ju čvrsto uz grudi. Mijenjaj se, ohrabri, usudi!iliSamo se ljubiti mora, samo to smisla ima jer nemamo kud iz kože, unatoč svemu i svima., pokušavam ukazati na vlastite izbore koji su uvijek u našim rukama te na kojima počiva sreća. “Promišljanje o vlastitim postupcima i mijenjanje onih koji nam ne koriste nas oslobađa. Ako to ne činimo, ostajemo u svojoj sebičnosti, začarani vlastitim “Ja, meni, moje”.

“…Stresi me ako postanem osorna,

Goropadna i prodorna

Dok krčim samo svoj put,

Ako to dozvolimstjeraj me u kut.”

Lokacije na kojima možete naći pjesme na city lights plakatima su:

  • Vukovarska,
  • Savska – Koturaška,
  • Dubrava okretište tramvaja,
  • Heinzelova – Martićeva,
  • Medvešćak – Grškovićeva.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here