Poezija je iznimno važan dio književnosti iako joj se u Hrvatskoj pridaje vrlo malo pozornosti. Možda jer je čitatelju nerazumljiva i teška pa je često zaobilazi na policama u knjižarama i knjižnicama. Možda zato jer ne postoji adekvatna promocija koja podržava sve oblike pisanja pjesama, a možda samo zato jer ljudi ne čitaju dovoljno. Što god bila istina, citirat ćemo što je autorica zbrike pjesama “Oda godinama” rekla o svojoj poeziji:

“Svaki pjesnik se nada da će njegova pjesma biti primljena onako kako je pusti u dahu i pročitana ne samo očima čitatelja koji bivahu njegovom vjernom publikom, već i u očima onih koji kažu da ne razumiju poeziju. U očima onih koji su zaboravili da se u ovim stihovima kriju dijelovi nečije duše koja obojana životnim iskustvima uči, voli i nada se. Učeći o sebi, mi stvaramo iskustva u kojima se mnogi tako lako prepoznaju. I to jedan pjesnik umije staviti u stih, a svaki čovjek lako razumjeti.

Moje su pjesme obojali razni trenuci, a ja sam nekada tužnija, a nekada sretnija bilježila one najsnažnije i vjerujem da ćete, ako otvorite srce, u njima prepoznati sebe.” Lea Brezar.

Uz podršku Dvostruke Duge, izdavača koji je prošle godine objavio prvu knjigu autorice Lee Brezar, slikovnicu Crveni planet, na ovogodišnjem Interliberu predstavit će se  njena zbirku pjesama “Oda godinama” čija će promocija biti u nedjelju, 15.11. 2015. U 15 h.

Promociju zbirke vodit će Aleksandra Belković, učiteljica Waldorfske škole u Zagrebu.