Početna Moj Zagreb Novosti Predstavljen “Djevojački dnevnik” Udruge PET+

Predstavljen “Djevojački dnevnik” Udruge PET+

Djevojački dnevnikU X.gimnaziji Ivan Supek održana je javna tribina na temu prevencije poremećaja prehrane. Predstavljen Djevojački dnevnik – edukativna brošura koju su izradile studentice psihologije, socijalnog rada, pedagogije i nutricionistike okupljene u Udruzi PET+ iz Zagreba.

Djevojački dnevnik nastao je u okviru Inicijative mladih europskog programa Mladi na djelu. U njemu su mlade stručnjakinje iskreno progovorile o prihvaćanju svoga tijela takvog kakvo jest, o „rješavanju kompleksa“, važnosti samopouzdanja  i drugim ženskim temama važnih za adolescentne godine.

Uz liječnicu dr. Mihok sa Zavoda za javno zdravstvo „Dr.Andrija Štampar“ na tribini su nastupile i glumica Bojana Gregorić i operna pjevačica Martina Tomčić koje su s publikom na šarmantan i iskren način podijelile svoja iskustva o odrastanju, prihvaćanju sebe i izgradnji pozitivnog ženskog identiteta.

Udruga PET+ već drugu godinu provodi program prevencije poremećaja prehrane u srednjim školama grada Zagreba. Do sada je u radionicama sudjelovalo više od 500 djevojaka. U njoj također djeluje i grupa samopomoći te Savjetovalište za oboljele od anoreksije i bulimije.

Više informacija o projektu i aktivnostima i projektima Udruge PET+ možete pogledati na www.petplus.hr.

predstavljanje Djevojačkog dnevnika Udruge PET+

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here