stanovi, ilustracijaZagrebački holding i Hypo Alpe-Adria banka sklopili su danas ugovor o povoljnijem kreditiranju kupnje stanova u sesvetskome naselju Novom Jelkovcu, uz jamstveni fond Zagrebačkog holdinga, kojim se korisniku kredita koji u tijeku otplate ostane bez redovitih mjesečnih primanja, zbog otkaza ili stoga što ne prima plaću, omogućuje mirovanje plaćanja anuiteta na rok do 18 mjeseci.

Ugovor su potpisali predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i voditelj Stanogradnje – podružnice Zagrebačkog holdinga Filko Cezner te predsjednik uprave Hypo Alpe-Adria banke d.d. Markus Ferstl i član uprave te banke Ivo Bilić.

Odgodu otplate kredita kupci stanova u Jelkovcu moći će koristiti više puta, a novac iz jamstvenog fonda do polovice ugovorenog otplatnog razdoblja. Čović je ustvrdio da će se taj njihov “novi proizvod” vjerojatno pokazati trenutačno najatraktivnijim na tržištu.

Rekao je kako je od 2713 stanova u Novom Jelkovcu njih oko 75 posto našlo nove korisnike. “Zahvaljujući suradnji s Hypo Alpe-Adria bankom i njihovim povoljnim kreditnim uvjetima uvjeren sam da će i preostali dio slobodnih stanova, kojih je oko 600, uskoro pronaći svoje kupce”, dodao je.

Istaknuo je kako je riječ o stambenim kreditima s najdužim rokom otplate od 30 godina, ako se radi o kupnji stana te na rok otplate do 15 godina ako se kupuje garaža ili parkirno mjesto. Krediti će se realizirati po tri modela, a ovisno o pologu, nominalna kamatna stopa iznosila bi 4,98 posto za model A, 5,40 posto za model B i 5,80 posto za model C. Cijena četvornog metra je od 1149 eura do 1295 eura, ovisno o veličini nekretnine. (Hina /Online-Zagreb.hr)