Foto: PRESSPredstavnici poljoprivrednika urudžbirali su u Vladi zahtjeve ljudi koje predstavljaju, a od premijera Zorana Milanovića očekuju da im odgovori u naredna 24 sata.

Zvonko Pipić, predsjednik Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije, Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, te predstavnici seljaka iz Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije Nikola Pajek i Nikola Babić traže da se seljacima isplati preostalih 37 posto poticaja, oko 700 milijuna kuna, te višu otkupnu cijenu svih poljoprivrednih proizvoda.

[infopunkt 7054 1]

Od resornog ministra Tihomira Jakovine traže ostavku, a od Milanovića da se o svemu očituje tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana do 10 sati.

Ukoliko na svoje zahtjeve ne dobiju pozitivan odgovor, najavljuju nastavak borbe u Bruxellesu, ali prije nego što se obrate za pomoć EU parlamentu, u utorak će održati koordinaciju udruga i saveza koje zastupaju, a do tada ostaje i blokada prometnica.

Predstavnici poljoprivrednika poručili su kako su sve bitke na prosvjedima do sada izgubili, od razgovora s ministrima Jakovinom i Linićem do toga da im je blokiran put za Zagreb, ali uvjereni su da će ”rat ipak dobiti”.

[infopunkt 7054 5]

Infopunkt.tv

1 Komentar

  1. Stavimo sve na stranu osim zakonske obveze, što ako im zakonski pripada neisplaćeni dio poticaja? Hoćemo li sljedeće godine iz proračuna zbog suda isplačivati sve plus kamata?!