Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina o nezadovoljstvu poljoprivrednika, Mihael Zmajlović komentirao slučaj Dina Petrokemije, a Darko Lorencin nezadovoljstvo proizvođača hrane.

Poljoprivrednici su nezadovoljni jer im se nije isplatilo 350 do 400 milijuna kuna preostalih poticaja, a ministar Jakovina kaže da je isplaćeno ono što je obećano.

Na ponovne najave prosvjeda seljaka, ministar kaže da pristaje na argumentiranu raspravu, ali na pritiske ne.

[infopunkt 6993 1]

Ministar turizma Darko Lorencin komentirao je nezadovoljstvo proizvođača hrane jer im nije lako plasirati vlastite proizvode u hrvatske hotele.

“Na tome se puno radi. U biti, turizam kao jedan horizontalni sektor treba raditi na spajanju s drugim sektorima”, rekao je Lorencin i dodao da su klasteri konkurentnosti već osnovani u prehrambenoj industriji.

[infopunkt 6993 2]

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović komentirao je slučaj Dina Petrokemije u Omišlju i napomenuo da inspekcijski nadzor još uvijek traje kako bi se utvrdilo je li zdravlje stanovnika u opasnosti.

“U ovom trenutku ne postoje indicije da bi moglo doći do ugrožavanja stanovnika, ali važno je da sve skupa inspekcija provjeri”, zaključio je Zmajlović.

[infopunkt 6993 3]

Infopunkt.tv