Foto: PRESSPijmo za pijetlov rep!
U Sjedinjenim američkim državama prije 200-300 godina zdravica uzgajivača pijetlova za borbu bila je ‘Pijmo za pijetlov rep’. Nakon borbe vlasnik poraženog pijetla častio je pobjednika pićem koje se miješalo od pića čije su boje bile slične bojama perja na repu pijetla pobjednika. Prema legendi, tako je nastalo ime cocktail – pijetlov rep – kojim se i danas nazivaju miješana pića među kojima su najpopularnija rum cola ili gin tonic, a ima ih na stotine tisuća. I svaki dan nastaje poneki novi. U novom ljetnom dvobroju Lider trenda donosimo povijest koktela, mali rječnik te recepte koji će vam omogućiti da u koktelima uživate bez mamurluka.

Foto: PRESS
Za plažu:
• Ljetna kiša (Summer rain) – izmiksane maline, sok od grejpa, sok od ananasa, šerbet (ukuhani sirup) od naranče, limunada
• Ljubičasta krava – sladoled od vanilije i sok od crvenog grožđa. Ovisno o omjeru služi se sa slamkom ili sa žlicom.
• Sigurni seks na plaži (Safe sex on the beach) – sok od brusnice, grejpa, breskve i višnja kao ukras. Siguran je jer nema votke kao u originalu.
• Djevičanska pina colada (Virgin Pina Colada) – sok od ananasa, kokosovo mlijeko, led. Djevičanstvo mu osigurava izostanak ruma.
• Luda Jana (Crazy Janie) – U originalu je šampanjac (zato je valjda luda) a u bezalkoholnom sprite, sok od naranče i grejpa te grenadine sirup
Sve kupce Lider trenda očekuje i dar – Hippy Garden torba za plažu te idealnu Vichy zaštitu od sunca – Capital Soleil baršunastu kremu za ljepši izgled kože SPF50+ (3ml) ili Capital Soleil nježno dječje mlijeko SPF50+ (3ml), a koje vas još uzbudljive teme čekaju u vrućem ljetnom izdanju lifestyle magazina pročitajte OVDJE .

1 Komentar