Obrt za čuvanje djece

Danas u jutarnjim satima, gradonačelnik Milan Bandić obišao je 1. Zagrebački obrt za čuvanje djece “Zvjezdice”, vlasnice Marice Kopić, otvoren u zagrebačkim Sesvetama.

Obiteljsko čuvanje djece predstavlja skrb o manjoj grupi djece, najviše njih 12-oro, za koje se brine stručno osposobljena dadilja, a čiji se rad pritom nadzire sukladno novom Zakonu o dadiljama. Vlasnica obrta istaknula je kako u ovim trenucima brine o dvoje djece, a stan zadovoljava uvjete za njih osmero te nadodala kako u skorijoj budućnosti planira zaposliti još jednu osobu.

“Ovo je ogledni primjer kako se kroz Hrvatsku udrugu dadilja, žene samozapošljavaju i pritom pomažu drugima“, naglasio je gradonačelnik Bandić te nadodao da će koncem rujna na Skupštinu uputiti izmjenu i dopunu odluke o sufinanciranju smještaja djece u vrtiće, te će ovakvi obrti imati iste subvencije kao privatni, vjerski i gradski vrtići.

Tako bi se, smatra gradonačelnik, mnogim ženama, otvorila mogućnost  da u određenim dijelovima grada svoje stanove pretvore u prostore za čuvanje djece.