Među povoljnijim gradovima na moru, po pitanju cijena kuća, tijekom lipnja bio je Senj gdje se za „kvadrat“, prema podacima oglasnika Crozilla.com, u prosjeku tražilo 1176 eura. Vjerovali ili ne, jednaku cijenu imao je najskuplji grad u unutrašnjosti, naš Zagreb, u kojem je prosječna tražena cijena kuće iznosila 1178 eura.

Kada je riječ o Zagrebu, najjeftinije se kuće prodaju na istočnom dijelu grada, točnije u Sesvetama i Dubravi, dok je kuće s najvišim cijenama moguće pronaći na području centra, Gornjeg grada i Pantovčaka.

Ivana Čikić, vlasnica agencije za nekretnine Dom ekspert d.o.o. iz Sesveta za oglasnik Crozilla.com rekla je kako se na istočnom dijelu Zagreba dosta traže niskoenergetske kuće u nizu. „Pored njih, tražene su manje obiteljske kuće za jednu obitelj, pogotovo ako su samostojeće sa pripadajućim zemljištem.“

Poznato je da su oglašavane cijene najčešće više od onih po kojima se nekretnina u konačnici i proda, a Čikić kaže kako se realizirana cijena vrlo često od oglašavane razlikuje i do 15 posto, no  najčešće oko 10 posto.

Kako na istoku Zagreba, tako i na istoku Hrvatske – cijene kuća dosta su niske. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako se za „kvadrat“ kuće u Slavonskom Brodu tijekom lipnja tražilo tek 578 eura, a u Osijeku  599 eura.