Udruga „Sve za nju“ svečano je otvorila dugo iščekivani  Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka i njihovim obiteljima. Nalazi se na adresi Kneza Mislava 10 u Zagrebu, a počet će raditi već u ponedjeljak, 24. svibnja. Prostor od 170 četvornih metara uređen je uz pomoć donacija, nakon što su ga na korištenje Udruzi dali Vlada RH i Grad Zagreb.

Podršku vrijednom projektu udruge „Sve za nju“ svojim je dolaskom iskazao i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Također, svečanosti su bili nazočni potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, Zvonimir Šostar.

proslava otvorenja uz tortuPredsjednica Udruge „Sve za nju“ doc.dr.sc. Vesna Andrijević Matovac na konferenciji za novinare upriličenoj povodom svečanosti otvorenja zahvalila je svim partnerima i podršci medija koji su dali svoj veliki doprinos u otvaranju Centra te predstavila „Zid zahvale“ koji se nalazi u predvorju Centra, a na kojemu su navedeni svi donatori koji su omogućili njegovo osnivanje i otvaranje.

– Ovom prilikom željela bih zahvaliti svim donatorima koji su omogućili otvorenje Centra, ali također i pozvati nove da nam pruže podršku kako bi Centar nesmetano mogao raditi i širiti svoje područje djelovanja. Postoji veliki broj aktivnosti koje ovaj Centar može organizirati kako bi olakšao borbu s bolesti ženama i njihovim obiteljima i nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti ostvariti sve ciljeve koje smo si postavili,- izjavila je doc.dr.sc. Vesna Andrijević Matovac.

podrška Centru za psihološku pomoćKao jedan od inicijatora projekta osnivanja Centra za psihološku pomoć dm se pridružio slavlju i čestitkama udruzi „Sve za nju“, a Dubravka Štefanac Vinovrški, predstavnica dm-a naglasila je kako je veliko zadovoljstvo vidjeti  uspjeh i rezultat dm-ove kampanje„Prekrižimo rak vrata maternice i dojke“ provedene u studenom 2008. godine,  u sklopu koje je ostvarena prva donacija za Udrugu i Centar vrijedna čak 1.150.000 kuna i podsjetila okupljene kako je upravo za tu kampanju Europski parlament dodijelio Hrvatskoj nagradu „Biser mudrosti“ za najbolju i najsveobuhvatniju kampanju u prevenciji raka vrata maternice i to dvije godine za redom. Nagradu „Biser mudrosti“ Hrvatska je zaslužila prvenstveno radi edukativnih aktivnosti provođenih u sklopu kampanje, kao što su tribine u srednjim školama Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita na kojima su srednjoškolci kroz predavanja i razgovor s liječnicima i stručnjacima učili o načinima prevencije i ranog otkrivanja raka vrata maternice i raka dojke.

Provevši Predsjednika Josipovića i pročelnika Šostara kroz novouređene prostorije dipl.psih. Ljiljana Vukota, programska voditeljica Centra opisala je i program kojim će se provoditi psihološka pomoć oboljelih i njihovih obitelji, a u sklopu kojeg će  se održavati individualna, partnerska ili grupna psihološka pomoć i psihoterapija, grupe podrške oboljelih, grupe podrške obitelji partnerima i djeci oboljelih, strukturirane edukacijske radionice o psihološkim aspektima bolesti, joga za oboljele, edukacije konzultacije i logistička podrška za oboljele, smještaj za žene koje dolaze na terapiju iz okolnih gradova, a lošijeg su imovinskog statusa, hagioterapiju, edukacija iz nutricionizma, muzikoterapija i edukacija iz tehnika relaksacije.

2 Komentari

  1. Puno uspjeha! Hvala vam što ste s nama podijelili iskustvo, sigurno ćete uspjeti.

  2. Prije otprilike 18 mjeseci dijagnosticiran mi je mikrocelularni endokrini karcinom pluča,a od prije 4 mjeseca metastaza na lijevoj dojci i sve ukupno sam primila 13 ciklusa kemoterapije,a sutra počinje 14.ciklus…Jako se borim i činim se sama sebi “žilavom” i stalno tražim način kako da si pomognem.Imam 51 godinu i vjerujem da ću uspjeti.Shvatila sam složenost ove bolesti i mislim da je potreban i širi pogled i program za izliječenje karcinoma.Na sebi sam iskusila kako psihološka pomoć i razne aktivnosti ne ostavljaju mjesto za očaj,a čini se da je to izuzetno važno.Stoga,hvala svima koji su ovaj program osmislili i ponudili oboljelima pomoć! Još jednom od srca vam svima hvala i lijepo vas pozdravljam!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here