S ciljem promocije malih domaćih proizvođača i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udružuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda.

Iako prvenstveno posvećen hrvatskom dizajnu, Croatian Design Superstore od rujna postaje bogatiji za jedinstvenu gastro-priču s fokusom na “hranu s izvora”, autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode koje pod svojom kapom okuplja Mali plac, poznata mala mobilna tržnica lokalnih, organskih proizvoda. Jaka poveznica Malog placa i Croatian Design Superstora proizlazi iz, iako fokusom različitih, u osnovi zajedničkih nastojanja afirmiranja hrvatskog, autohtonog i originalnog, što ovu suradnju čini tek najavom njihovih daljnjih aktivnosti.

“Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, kontinuirano koristeći café kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje  – upravo se zato suradnja s Malim placem čini prirodnim korakom naprijed.”kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme.

Mali plac će, za početak, u Croatian Design Superstoreu gostovati dvije subote, 17. rujna i 1. listopada, a zdrava nabavka sezonskih namirnica, uz kušanje gastro-delicija domaćih OPG-ova, moći će se obaviti oba dana između 10 i 16 sati. Posjetitelji će u to vrijeme imati priliku i upoznati se s malim proizvođačima iz raznih regija Hrvatske te doznati sve što ih zanima o njihovim proizvodima.

Na popisu mnogobrojnih namirnica Malog placa su i delicije koje se ne mogu pronaći na uobičajenim prodajnim mjestima, a koje ćete ovom prilikom moći kupiti u CDSS-u. Među njima su i proizvodi Slow Food Internationala  – Pelješki varenik i češnjak iz Ljubitovice, tradicionalni sir prgice, domaće suhe smokve, sušene eko-rajčice, besvkasni kruh po staroj recepturi, eko-maline i sirove veganske torte.

***

Mali plac već četiri godine u kontinuitetu stvara platformu koja na zanimljiv i inovativan način promiče vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane te direktnog i osobnog predstavljanja malih proizvođača. Od svog početka Mali plac predstavlja puno više od samog “placa”, a postaje poznat kao mjesto susreta, druženja i kušanja te razmjene zdrave hrane, ideja i kreativnosti. Dosad je održano preko 300 njegovih izdanja na raznim gradskim lokacijama, a ostvarene su i brojne suradnje s drugim relevantnim projektima i manifestacijama, među kojima se ističu Mijene srca (Muzej prekinutih veza), Dan D (HDD), Artomat (HDLU), Tjedan dizajna (Lauba) i Art Park.

Croatian Design Superstore originalni je koncept u Zagrebu koji afirmira hrvatski dizajn kao značajan segment domaće kulturne i kreativne industrije, pruža kvalitetan i zanimljiv sadržaj turističkim posjetiteljima, podiže razinu ponude i povećava atraktivnost destinacije te pomaže njezinu brendiranju. Otvoren u ožujku 2015. u središtu Zagreba u Martićevoj 4, Croatian Design Superstore ubrzo je postao svakodnevno okupljalište domaćih i stranih kreativaca i nezaobilazna destinacija turističkih posjetitelja. Proizašao iz putujućeg pop-up koncepta, CDSS je danas jedinstvena platforma za tržišnu i kulturnu afirmaciju domaćeg dizajna u obliku izložbenog prostora, dizajnerskog studija i caféa. U njegovom multifunkcionalnom dizajnerskom prostoru organiziraju se brojni događaji i programske aktivnosti vezani uz promociju hrvatskog dizajna i dizajnera pa tako i razna nekonvencijalna druženja.