stope u pijesku, ilustracijaU sklopu svjetske inicijative Global Corporate Challenge (GCC) više od 150 zaposlenika Nestlé Adriatic regije krajem svibnja započelo je svoju virtualnu šetnju svijetom.

GCC inicijativa je zabavan i jednostavan način poticanja zaposlenika na tjelesnu aktivnost koja se vrlo jednostavno provodi i u svakodnevici zaposlenih ljudi. U Nestlé Adriatic regiji 23 tima sa po 7 članova svakodnevno nosi pedometar (brojač koraka) s ciljem da napravi najmanje 10.000 koraka kao dio svoje dnevne rutine. Kao alternativa zaposlenicima je dopušteno unositi kilometre prijeđene vožnjom bicikla i plivanjem. Broj prijeđenih koraka ili kilometara zaposlenici dnevno unose na GCC web portal koji se zatim kumuliraju u broj koraka tima, odnosno organizacije. Prijeđenu udaljenost moguće je pratiti kroz virtualnu šetnju svijetom, pri čemu se mogu saznati korisne činjenice o zemljama kroz koje zaposlenici putuju, ali i planirati zdrave obroke kroz nutricionističke savjete ponuđene na istom portalu.

Partnerstvo kompanija i GCC-a u promicanju zdravstvene inicijative ove godine odlučilo je koristiti više od 127.000 sudionika iz gotovo 1.000 vodećih svjetskih organizacija u više od 78 zemalja. Inicijativa traje 16 tjedana do rujna i na dnevnoj bazi potiče zaposlenike na aktivnost motivirajući ih na korištenje stepenica umjesto lifta, silazak iz autobusa par stanica prije cilja ili šetnje u vrijeme ručka umjesto sjedenja za radnim stolom.

Koliko je Nestlé ozbiljan u namjeri da se suoči sa rastućim problemom smanjene tjelesne aktivnosti i njezinih posljedica, govori i uključenost Uprave i top menadžmenta u ovu inicijativu, koji sa jednakim žarom i predanošću čine svjestan napor i odabiru zdraviji izbor.

Olivera Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija i članica Uprave, Nestle Adriatic:

– Hodanje je jedna od najpopularnijih, najlakših i najsigurnijih oblika fizičke aktivnosti. Pomaže nam da bolje izgledamo i imamo više energije te jača naš imunitet. Nevjerojatno je kako nešto tako jednostavno kao što je hodanje može imati ogroman utjecaj na organizaciju. Ova inicijativa je jedinstvena u tome što je dostupna svima bez obzira na dob, spol ili razinu tjelesne forme. Ujedno smanjuje ugljični otisak naših zaposlenika koji svjesno odabiru ići na posao pješice ili biciklom. Također imamo priliku za stvaranje vrijednosti za lokalnu zajednicu, jer za svakog zaposlenika koji se prijavi, GCC sponzorira dijete iz osnovne škole u sličnom izazovu za djecu – Global Children Challenge.

GCC organizacija osnovana je Melbournu, Australiji s ciljem da potakne zaposlenike u uredima na povećanu tjelesnu aktivnost što uspješno čine već osmu godinu zaredom. Neovisna istraživanja Lancaster sveučilišta pokazala su da 94,3% sudionika koji su sudjelovali u prošlogodišnjem izazovu planira zadržati istu razinu aktivnosti po završetku inicijative.

Nestlé Adriatic preporučuje kompanijama u regiji da uključe svoje zaposlenike u inicijativu 2012 godine. Za više detalja posjetite GCC web portal www.gettheworldmoving.com.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here